lauantai 19. lokakuuta 2013

Kuin vispipuuroa

Mannasuurimoton a.k.a gluteeniton ja maidoton vispari! Liian hyvää kai ollakseen totta ;). 

Yhteen ISOON annokseen tarvitset:
1dl soijajogurttia (TAI pehmeää tofua)
1dl mantelimaitoa (TAI lempikasvimaitoasi) 
175gr puolukoita
noin 1rkl psylliumia (Finaxilla testattu)
makeutusta makusi mukaan

Mittaa ainekset psylliumia ja makeutusta lukuunottamatta sauvasekoittimesi kulhoon ja blendaa tasaiseksi "soseeksi". Omalla sekoittimellani seokseen sekoittui myös ilmaa, ehkä myös sinun? Viimeiseksi lisää psyllium ja haluamasi makeutus. Sekoita. Anna seoksen seistä jokin aikaa, jotta psyllium kerkiää imeä nesteen. Nauti sellaisenaan hieman jäähdytettynä tai esimerkiksi mantelimaidon ja tuoreiden puolukoiden kera. 

PS. Tällä tavalla voit valmistaa myös erilaisia "vanukkaita" mieleisestäsi hedelmästä tai psylliumia lisäämällä saat aikaiseksi vaikkapa vegaanin "juustokakkua" tai hyydykettä.

PPS. Soijajauhoja lisäämällä saat lisättyä vielä annoksesi proteiinipitoisuutta. Kymmenestä grammasta jauhoja saat jo 5g protskuja. Muistathan toki, että psylliumin määrää kannattaa pienentää ellet halua erittäin tönkköä mössöä!

2 kommenttia:

  1. Oiiih, pakko kokeilla! Mua on niiiin himottanut vispipuuro viime päivinä enkä oo tiennyt miten sitä gluteenittomanan tekisi. Tämä on kokeiltava! :)

    VastaaPoista
  2. Oioi! mulla on noita kaikkia aineksiakin! Tästä kuulet vielä minunkin blogissani ;)

    VastaaPoista