torstai 31. lokakuuta 2013

Terveellisempi suklaakakku

Pyynnöstänne! Tämä yksinkertainen ja mehevä suklaanautinto sopii niin treenaajille, vilja-allergisille, sokerikammoisille kuin aivan tavallisille kaduntallaajillekkin.

Yhteen melko isoon annokseen tarvitset:
0,5dl soijajogua
0,5dl kookosmaitoa (purkista sitä kiinteää massaa)
0,5dl kookosjauhoja
1/4tl leivinjauhetta
20ml kaakaojauhetta (4tl)
ripaus steviaa
(halutessasi pari palaa tummaa suklaata rouhittuna)
haluamaasi rasvaa voiteluun (itselläni maapähkinäöljy)

Laita uuni kuumenemaan 175°C asteeseen. Sekoita ainekset keskenään ja lusikoi jämäkkä taikina voideltuun pieneen annosvuokaan. Voit jauhottaa voidellut reunat esimerkiksi kaakaojauheella kuten minä tein. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikkua apuna käyttäen. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista hetkisen. Kumoa hieman jäähtynyt kakku lautaselle ja tarjoa lisänä kohmeisia vattuja ja vaniljalla maustettua kookosmaitoa.



2 kommenttia:

  1. Mä niin kokeilen tätä joku päivä!

    VastaaPoista
  2. Hiphurraa onpas kätevä resepti! Sopii kaikille ja tuollaiset simppelit raaka-aineet onkin helppo riipiä kasaan jos ei ihan kaikkea kaapista valmiiksi löydy. Kiitos oivasta reseptistä, tämä menee varmasti testiin pikapuoliin :-)

    VastaaPoista