maanantai 21. lokakuuta 2013

Tofu-papu-pyöryköitä kookoksisessa kastikkeessa

Rakastan erilaisten pyöryköiden tekoa, koska variaatioita on loputtomiin! Pelkästään jo vaihtamalla mausteet, saa mausta aivan toisenlaisen. Pyöryköissä voi käyttää esimerkiksi papuja, linssejä, vihanneksia, juureksia tai vaikkapa pinaattia makua tuomaan. Miltä maistuisikaan Palak paneer-tyylisesti tehdyt intialaiset pyörykät pinaatilla? Hyvältä varmasti! Eilen siskoni luona ollessani tein meille tofusta ja papusekoituksesta pyöryköitä ja ajattelin jakaa tämän ohjeen teillekkin. 


Pellilliseen pyöryköitä tarvitset:
1prk GoGreenin luomu papusekoitusta
1pkt Alpron luomu maustamatonta tofua
mausteita (jeeraa, cayennepippuria, currya, paprikaa, suolaa) makusi mukaan
1 valkosipulinkynsi
puolikas sipuli

Laita uuni kuumenemaan hieman reilun 200 asteeseen. Valuta pavut ja kaada kulhoon. Paloittele tofu pienemmäksi ja lisää samaa astiaan. Kaiva sauvasekoittimesi kaapista ja paina käyntiin. Surrauttele ainekset tasaiseksi mössöksi ja lisää mausteita makusi mukaan. Maistele välillä. Kun seos on hienoa, lisää pienet sipuli- ja valkosipulikuutiot sekaan, mutta älä muussaa niitä! Ne tuovat kivaa rakennetta pyöryköihin. Ota esille kaksi lusikkaa ja muotoile niiden avulla leivinpaperin päälle pellille suunnilleen saman kokoisia pallukoita. Nosta uunin keskitasolle ja paista kunnes pinta on muuttunut ruskeaksi ja hieman rapean näköiseksi. Tarjoa esimerkiksi riisin ja kookosmaidosta ja mangososeesta tehdyn curryisen kastikkeen kera. Nauti hyvässä seurassa!


4 kommenttia:

  1. Näitä täytyy kyllä kokeilla! :)
    Enää papuja täytyy ostaa, tofu tarttui mukaani jo tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tohon muuten sopii mitkä tahansa pavut jossei vaikka juuri tuota sattuisi löytymään :)!

      Poista
    2. Kuinka paljon tossa GoGreenin paketissa papuja oli? (:

      Poista