tiistai 5. marraskuuta 2013

Glögiä Clipper-teestä

Kyllä, luit aivan oikein! Saako kaupan ylimakeat sokerilla tai keinotekoisilla makeutusaineilla höystetyt juomat sinut kiertämään kyseiset hyllyt kaukaa? Jos kuitenkin himoitset jo jouluisia makuja, älä skippaa tämän ohjeen lukua. Itse resepti on helppo ja nopea, mutta tässä asiassa maltti on valttia. Hyvää kannattaa siis odottaa!

Puoleen litraan joulujuomaa tarvitset:
0,5dl raikasta vettä
1ps Clipperin red fruits & aronia berry-teetä
maustemitallinen piparkakkumaustetta
maustemitallinen mustikkajauhetta
kanelitanko
ohut siivu tuoretta inkivääriä (noin 2mm)
makeutukseen steviaa

Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon kanelitanko ja inkiväärisiivu. Kiehauta. Nosta teepussi, piparkakkumauste ja mustikkajauhe joukkoon. Sekoita. Jäähdytä glögi huoneenlämmössä ja viilennettyään nosta se jääkaappiin "tekeytymään". Anna maustua vähintään puoli vuorokautta. Psst. älä poista mitään seoksesta. Nauti esimerkiksi seuraavana päivänä rusinoiden ja jouluisten pähkinöiden kera. Halutessasi voit makeuttaa joulujuoman pikkuruisella ripauksella steviaa tai vaikka steviatabletilla. 


PS. Inspiraatio tähän glögiin syntyi Terveen hyvää-blogin kirjoittajan Pipsan kommentista "Tuo aroniamarjatee on tosi kauniin väristä, sopisi vaikka glöginkin korvikkeeksi näin joulun lähetessä.". Kiitos inspiraatiosta kuuluu siis sinulle, Pipsa!

3 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kyllä testata.
    Itse en ole mikään valmisglögien ystävä. Keitänkin usein mamman tekemästä, todella vahvasta marjamehusta glögiä. Taitaa mulla olla pullo aroniamehuakin! :)

    VastaaPoista
  2. Vitsi että näyttää mainiolta! Mukavaa, että kommentista oli "hyötyä" :)

    VastaaPoista