maanantai 24. maaliskuuta 2014

Surinaa, hurinaa ja hyrinää - uuden kodinkoneen sisäänajo maistiaisten kera

Arvatkaapas mitä? Mulla on uusi kodinkone ja ei mikä tahansa vekotin. Se on isovanhempieni verannan komerosta pölyttymästä napattu ja jo joitakin muutamia vuosia vanha. Se on valkoinen ja melko pieni. Se pitää ääntä, kun sen kytkee päälle. Siinä on terä, joka pyörii hirmuista vauhtia. Sinne työnnetään muun muassa vihanneksia ja hedelmiä. Painetaan muovisella "kapulalla" ja katsotaan, kun astia täyttyy. Se tekee mehua - se on mehuprässi. 

Minä, joka en koskaan juo mehuja, omistan nyt koneen, jolla loihtia täydellisiä ja supertuoreita juomia, joiden maku on vain omasta mielikuvituksesta kiinni. Mielessä vilisee jo lukemattomia mehuideoita raikkaiksi kesäjuomiksi, puhdistaviksi vihermehuiksi ja marjaisiksi kuitupommeiksi. Mehun teosta jääneet "tähteet" aion hyödyntää ainakin leipätaikinoihin, sosekeittoihin ja kasvis- ja papupyöryköihin ja erilaisiin kuivurilla kuivattaviin krackereihin - maltan tuskin odottaa. 

Uusi elämänkumppanini, päivieni piristäjä ja aamujeni sulostuttaja - ihkaoma Pro Juicerini.5 kommenttia:

 1. Oho, aikamoinen löytö! Näyttää muuten ihanalta tuo mehusi, kyllä nyt passaakin mehustella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! Namnam, porkkanamehu on niiiiiin hyvää tuoreena. Aiai, kyllä Nannen makuhermoja hivellään tuolla laitteella. <3

   Poista
 2. Täältäkin löytyy lähes samanlainen, ja sekin pitää hirmuista meteliä! Niin hirmuista, etten ole sitä "uskaltanut" käyttää vasta kuin yhden kerran. :D Siskoltani sain sen reilu kuukausi sitten, kun se oli hänellä vain pölyyntymässä kaapissa! Porkkanamehu oli myös minun kokeilussani, ja silloin ärsytti se mössö mitä porkkanasta lenteli koneen säiliön sisälle, mutta sinäpä keksit hyvän idean "tähteille"; leipätaikinat, sosekeitot sekä kasvis- ja papupyörykät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa saada pitkästä aikaa sinulta kommenttia, Roosa! :)

   Vaikka tuosta hieman ääntä lähteekin (itseasiassa ei edes sen enempää kuin vaikka tehosekoittimestani) niin olen täysin rakastunut tohon. Pari päivää sitten tein mehua keltaisista luumuista ja ananaskirsikoista, ai että kun oli hyvää! Viikonloppuna voisi kokeilla jotain kurkkumehua, johon laittaisi sekaan vaikka minttua ja Granny Smith-omppuja. :)

   Poista
  2. :) Sinun koneesi pitää sitten ilmeisesti vähemmän ääntä, kuin tuo minun! ;) Tuon minun koneeni kanssa saisi melkein pistää korvatulpat päähän, eli aamulla ei surautella mehuja, jos miekkonen nukkuu vielä. :D Kurkku-omenamehu kuulostaa hyvältä!

   Poista