Yhteen annokseen (6kpl) falafeleja tarvitset:
0,5dl gramjauhoja (Ruohonjuuresta/Doves Farm)
0,5dl hernerouhetta (Ruohonjuuresta/Myssyfarmi)
ripaus suolaa
1mm valkosipulijauhetta
1-2mm kokonaisia korianterinsiemeniä
2mm juustokuminaa
0,5dl vettä
saaseminsiemeniä
+
paistamiseen öljyä
Mittaa gramjauhot ja hernerouhe kulhoon. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa ja sekoita muiden mausteiden kanssa kuivien ainesten joukkoon. Kaada mukaan kuuma vesi ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Jos seos tuntuu liian jähmeältä, lisää hieman vettä. Muotoile valmis massa kuudeksi pyörykäksi ja pyörittele ne vielä seesaminsiemenissä. Paista kuumalla pannulla haluamassasi öljyssä niin, että pinta saa kauniin, rusehtuneen, värin.
Nätit falafelit, pitää kokeilla näitäkin.
VastaaPoistaKiitos Arleena! :)
PoistaNämä ovat kyllä todellista herkkuruokaa. Paahteisten seesaminsiementen maku on äärettömän maukas ja koostumus näissä oli vähintääkin todella hyvä! :)
Näitä tein tänään ja voi itku miten hyviä ja helppo nämä oli tehdä! Tulee varmasti tehtyä jatkossakin, ei voi enää vedota siihen että en osaa/jaksa/ehdi tehdä omia eväitä töihin.. Näitä vaan messiin ja töistä salaattia kylkeen. Kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoistaMahtavaa, että olet onnistunut Rita! :)
PoistaNäin kesällä ei jaksa viipyä keittiössä tuntikausia niin tällaiset nopeasti valmistuvat, mutta silti äärettömän herkulliset, reseptit ovat omiaan. :)
Ihanaa alkavaa viikkoa! :)
Ihan mielettömän kauniita kuvia sulla täällä blogissa, moni resepti lähtee kokeiluun, kuten myös nämä falafelit. :)
VastaaPoistaIhanaa kesää sulle!
Voi apua, suurkiitos piristävästä kommentistasi! :))
PoistaToivottavasti löydät paljon inspiroivia ruokakuvia sekä reseptejä testattavaksesi. Ihanaa kesää myös sinne Kaijsa! :)