sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän smoothiekulho

Tänään juhlitaan 98-vuotiasta itsenäistä Suomea. Ikkunalaudoilla lepattavat sinivalkoiset kynttilät ja saloissa liehuvat siniristilippumme. Tunnelma on ihanan rauhallinen ja hiljainen. Auton ääniä tai muuta melua ei juuri kuulu. Useat ihmiset ovat pyhittäneet tämän päivän totaaliselle rentoutumiselle ja perheen yhteiselle ajalle. Keittiöissä valmistuvat perinteiset suomalaiset ruoat tai jouluisat herkut. Mikä kuitenkin parasta, tänään juhlimme ja kunnioitamme suomalaisuutta. Heitä, jotka taistelivat puolustaaksemme maatamme. Heitä, jotka antoivat henkensä meidän hyväksemme. 

Juhlistaakseni omalta osaltani Suomen lähes satavuotista taivalta nautin aamun smoothieni yhdestä lempiastioistani, Arabia Piilopaikka-sarjan kulhosta. Arabia edustaa mielestäni erinomaisesti Suomea ja suomalaisuutta, maailman parasta muotoilua. Vaikka ikkunalautaani eivät korista kynttilät, olkoon tämä riittävä kunniansosoitus itsenäisen Suomen kunniaksi. Onnea 98-vuotias itsenäinen Suomi!


Lusikoitava smoothie ilman lisättyä nestettä:
1 kypsä persimon
1 passionhedelmä
100g pakastettua ananasta
100g pakastettua mangoa

Paloittele persimon. Halkaise passion ja kaavi hedelmäliha siemenineen irti kuoristaan. Pilko pakastekylmät ananakset ja mangot kuutioiksi. Nosta blenderiin yhdessä persimonin ja passionin kanssa. Blendaa.

Kun sose on silkkisen sileää, kaavi se kulhoon. Koristele mielijutuillasi ja nauti heti.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oiih, kiitos Orvokki! Tämä sopi kyllä täydellisesti synkkään ja myrskyisään itsenäisyyspäivään tuoden edes pienen pilkahduksen aurinkoa kotiin. :)

      Poista