torstai 1. syyskuuta 2016

Helpot kasvispyörykät luomusrirachalla


Kuluttajaliiton valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tällä viikolla. Viikon ideana on kannustaa sekä tavallisia ihmisiä että yrityksiä minimoimaan ruokatuotteiden turha pois heittäminen. Edellispäivän tähteista voi kehittää monia uusia, yllättäviä, ruokia. Nahistuneille salaateillekkin on oma kikkansa. Pistä vain jääkylmään veteen hetkeksi ja voila, saat taas huomattavasti kauniimman ja rapsakamman oloista vihreää lautasellesi. Myös jääkaappiin "unohtuneet" ja jo hieman pehmenneet juurekset löytävät loistavan kodin esimerkiksi helpoista ja nopeista kasvispyöryköistä.

Omassa taloudessani ruokaa ei juuri roskiin mene, mutta vinkkejä erilaisten hävikkiruokien valmistamiseen annan kyllä mielelläni. Eiköhän aloiteta!

Helppoihin kasvispyöryköihin tarvitset (1-2 annosta):

0,5dl perunahiutaleita (perunamuusijauhe)
2dl kiehuvaa vettä
1kpl pieni porkkana
pala lanttua
pari pinaattikuutiota
puolikas sipuli
loraus öljyä
mausteita
ripaus suolaa
+
tarjoiluun raikasta salaattia sekä *luomusrirachaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa perunamuusijauhe kulhoon. Lisää joukkoon 2dl kiehuvaa vettä tai muuta nestettä. Sekoita. Raasta sekaan pieni porkkana sekä pala lanttua. Hienonna joukkoon puolikas sipuli ja sulatetut pinaattikuutiot. Kaada sekaan loraus öljyä. Mausta haluamallasi tavalla.

Pyörittele massasta noin 12 pyörykkää tai muutamia kasvispihvejä leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla kunnes pinta on kauniin rusehtava ja kivan rapsakka. Tarjoile esimerksi raikkaan salaatiin ja huippuhyvän - yllättävän potkivan - *luomusrirachan kera.

pst. voit kokeilla kasvispyöryköiden tai -pihvien taikinaan myös esimerkiksi maissia, hiennottuja sieniä tai vaikkapa paprikaa. Kokeile rohkeasti!

2 kommenttia:

  1. Oot saanu kyllä tosi hyvännäkösiä pyöryköitä uunissa! :) Mulla ne usein tahtoo "lösähtää" vähän pihvimäisiksi ja siksi usein paistelen pannulla. Noi perunahiutaleet kuitenkin sitoo varmaan aika hyvin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunahiutaleet sitovat todella hyvin ja tekevät pyöryköistä helposti muotoiltavia! Suosittelen kokeilmaan, jos et sitä vielä ole tehnyt. :)

      Poista