torstai 26. heinäkuuta 2012

Sata askelta mustikkametsään

Mihin päätyy, kun kävelee noin sata metriä? No mustikkametsään! Päivän hyvä työ tehty, mustikoiden keruun ohella, luovuttamalla kymmenille hyttysille verta. Ja sen oli kyllä näkönenkin iho mustikassa olon jälkeen! Mustikoita löyty ihan mukavasti ja olihan niistä pakko tehdä isovanhemmilleni jotain hyvää ja tuoretta.


Noh, mitä sitten syntyykään, kun heittää kulhoon kaikkea sekaisin, jauhoja, leivinjauhetta, sokeria, vaniljakastiketta, soijamaitoa, juoksevaa margariinia, kananmunia..., ihan ilman mitään mittoja tai edes ajatusta mitä on aikomassa tehdä? Siitä syntyy tiivis "torttupohja", joka maistuu erittäin hyvältä. Pohjan päälle sulatin valkosuklaata, jonka joukkoon lisäsin pienen määrän kermaa suklaan kovettumisen estämiseksi. Päälle vielä kasa mustikoita, liivatteesta ja metsämarjamehusta syntyvää hyydykettä ja koristeeksi viinimarjapensaan lehtiä ja muutama vadelma. Tarjoiltaessa vielä kunnon loraus vaniljakastiketta.

 Näistä aineksista on tehty kesän ensimmäinen mustikkapiirakka ja samalla myös kerätty ensimmäiset mustikat.

PS. Ette ikinä arvaa mitä löysin tänään tooooooooooodella halpaan hintaan, siis todellakin HALPAAN! Siitä/niistä juttua seuraavassa postauksessa ;) Ette varmasti malta odottaa!

2 kommenttia:

 1. Nami nam:)

  Voisiko sitä mahdollisesti olla jäljellä vielä huomenna? Tahtoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua on tietenkin ajateltu! Joten tervetuloa syömään sitä tänään! :))

   Poista