lauantai 21. heinäkuuta 2012

Teltassa nukkumista, hyvää ruokaa ja makrokokeiluja

Tänää heräilin vähän kasin jälkeen aamulla teltastani ihanaan auringonpaisteeseen. Nuorempana nukuin muutaman vuoden ajan aina koko kesän teltassa tossa isovanhempien pihalla. Koska edelleen rakastan telttailemista ja teltassa nukkumista niin mikäpä sen parempaa kuin nukkua raikkaassa ulkoilmassa nyt kun olen täällä isovanhemmillani Tuusulassa.


Herättyäni luin/selasin pikaisesti päivän lehdet ja kiiruhdin ulkoilmaan aurinkotuolille. Otin muutaman kirjankin mukaan, mutta kirjojen luku kuitenkin jäi vain 30 sivun lukemiseen, koska halusin nauttia täysillä ihanasta aurinkoisesta säästä. Kahdentoista aikoihin päivällä kuitenkin alkoi tekee mieli jotain syötävää. Hyvä sää sai minut valitsemaan ruuakseni letut, vegaaniset sellaiset, tottakai. Lettutaikinaani laitoin vain soijamaitoa, gluteenitonta vehnäjauhoa, vaniljasokeria ja hyppysellisen suolaa. Herkkuttelin kasan pikkuohukaisia tuoreiden mansikoiden, vegaanisen vaniljakastikkeen ja vaalean siirapin kera, AIETTÄ, oli hyvää!


Lettujen syönnin jälkeen jatkoin auringosta nauttimista muutaman tunnin täyden vatsan kanssa. Selailin vanhoja Kodin Kuvalehtiä ja rentouduin. Pari kertaa kävin katsomassa onko rantahämähäkkini vielä entisessä paikassaan. Siellähän puskassa se touhuili satojen vauvojensa kanssa, joista luulen kyllä osan jo lähteneen omille teilleen. Jossain vaiheessa iltapäivää kaivoin vanhan tennismailan ja pallon verannalta ja yritin pomputella palloa mailalla, no eihän se onnistunut, mutta yritys oli kyllä kova. 


Iltapäivän/illan tullen pilvet alkoivat täyttää sinistä taivasta, joten auringonotosta täytyi luopua. En kuitenkaan masentunut tilanteesta vaan kaivoin järkkärini esiin ja kokeilin kuinka sujuu makrokuvaus kääntämällä objektiivi väärinpäin. Mulla ei ole kääntörengasta tai adapteria, mikä onkaan, niin kuvien ottaminen oli hieman vaikeaa koska yritin pitää kameraa ja objektiivia vakaasti kiinni toisissaan ja toisella kädellä ottaa kuva. Voin kuitenkin sanoa, että oon aika tyytyväinen siihen mitä sain aikaan vaikka osa kuvista tärähti ja valotukset ei ollu ihan kohillaan. Tässä teille pari kuvaa.  


Makroilujen jälkeen alkoi jo masu kurnimaan ja oli keksittävä jotain syötävää. Tän päivän ruuaksi tein kermaista (soijakerma) soijarouhekastiketta, jossa oli runsaasti paistettua sipulia, riisinuudeleita ja paistettuja ruusukaaleja. Hyvää oli!


PS. Mikäli jollain on halua, että laitan ruuistani reseptejä, niin eikun kysymään/pyytämään vaan. (: Teen sen mielelläni pyynnösta. Ainiin, ja ruokani valmistan aina ilman mitään ohjeita. Kokeilemalla sitä vaan oppii!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti