keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Tekijänoikeus...?!

Kuka on tänään törmännyt uutiseen, jossa kissan sanotaan lentäneen joutsenella? Jos et vielä ole tätä lukenut, niin tästä pääset uutiseen http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288506445926.html . Uutisen kuvassa on ottamani kuva, jonka kuvasin Makedoniassa ollessani kesällä. Kuvan olen myös lähettänyt Iltasanomien "Lukijan kuvaan", mutta sitä ei kesällä julkaistu. Mietinkin nyt, että onko IS:llä oikeus käyttää kuvaani ilmoittamatta kuvan käytöstä minulle tai saamatta minkäänlaista korvausta sen käytöstä? Voin sanoa, että mielestäni on käsittämätöntä, että kuvan alapuolella ei lue kenen kuvaama se on! Blogiani lukeneet saatatte muistaa postaukseni, jossa kerroin näistä ihanista joutsenista. Kirjoitukseen pääset TÄSTÄ.

2 kommenttia:

 1. Voi olla, että jossain säännöissä on lukenut, että iltasanomat voi käyttää kuvaa omiin myöhempiin tarkoituksiinsa, ilman kuvaajan suostumusta tai erillistä korvausta. Ja kävin nyt tarkistamassa tuon lukijan kuvan säännöt, sillä olen sinne itsekkin joskus lähettänyt kuvia. Siellä sanotaan näin:
  Lähettäjä luovuttaa Ilta-Sanomille materiaaliin vapaan ja ajallisesti rajoittamattoman käyttö- ja uudelleenjulkaisuoikeuden nykyisissä ja tulevissa jakelukanavissa ja käyttötarkoituksissa samoin kuin materiaalin edelleenluovutus- ja muunteluoikeuden.
  Mutta kuvasi on kyllä hieno! Harmi vaan, että missään ei tule ilmi,että se on sinun kuvaamasi.

  VastaaPoista
 2. No huhhuh... Kuulostaa kyllä mun mielestä kuulostaa aika törkeeltä käytökseltä lehdeltä. Mutta hienon kuvan oot ottanut! :)

  liveloveandrockon.blogspot.fi

  VastaaPoista