tiistai 27. marraskuuta 2012

Kokkaajan unelmia

Kuinka vaikeeta on tehdä postaus lahjatoiveista? Liian vaikeaa ja aikaavievää. Mun isoin toive ois se, että saisin istuutua jouluna pöytään, jossa ei ole kinkkua tai muitakaan lihatuotteita. Koska haluan kuitenkin olla kohtelias, en sitä vaadi. Tiedän sen nimittäin aiheuttavan varmasti eripuraa ja pahaa mieltä kaikille. Toinen toiveeni liittyy yhdessäoloon. Haluaisin, että perheemme joulu sujuisi hyvin eikä turhia riitoja syntyisi. Olen useimmiten ollut syynä joulujen erimielisyyksiin ruokani takia. Nyt aion kuitenkin viettää ihanan joulun ja olla tappelematta! Syököön kukin mitä tykkää. :)
kuvat Googlen kuvahausta
  

5 kommenttia:

 1. Itselläni on onneksi sellainen tilanne, että olen jo useamman vuoden ajan tehnyt itse jouluaterian itselleni ja poikaystävälleni :) Tänä vuonna on ensimmäinen joulu ilman kinkkua, viime vuonna oli vielä luomu kinkku pöydässä.

  Pongasin Puputytön juhlakirjasta "joulupöydän kunkku" -ohjeen, jolla siis on tarkoitus ns. korvata kinkun paikka pöydässä. Se valmistetaan pavuista yms. Ajattelin kokeilla sitä tänä vuonna! http://www.ksml.fi/uutiset/viihde/kirjat/raisa-kettunen-puputyton-juhlakirja/980811

  Olemme kyllä syöneet myös sukulaisten luona jouluisin, mutta silloin on helppo jättää ottamatta kinkkua. Vaikka mummuni päähän ei millään meinaa iskostua, että olemme nykyään kasvissyöjiä! Joka kerta kyläillessä hän kantaa pöytään myös kinkkuleikkeileitä. Ei siinä viitsi sitten mitään sanoa ja jättää joko ottamatta tai joskus on sitten otettava ettei tule mitään sanomista ;)

  Meilläkin on kyllä noin, että emme halua tehdä kasvissyömisestämme ongelmaa muille, joten pääasia on se, että emme itse osta lihaa. Eli jos joku on kokannut liharuokaa eikä muuta ole tarjolla, emme ala siitä valittamaan.

  P.s. Teräviä veitsiä tarvittaisiin lisää myös meidän keittiöön (tai veitsen teroitin) :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on tapana viettää joulua isovanhemmillani. Pöydässä on joka vuosi ollut kinkkua, mutta viime vuonna halusin tehdä joulupöytään korviketta lihalle. Tätä herkkua en valitettavasti voinut kuitenkaan syödä, koska se sisälsi gluteenia. Pari kiloa vehnäjauhoja ja armotonta tärkkelyksen poispesemistä pitkään ja hartaasti. Tuloksena siis vehnägluteenia, josta tehdään seitania. Kasvisvaihtoehto maistui joulupöydässä ja joulun jälkeen äitini teki siitä vielä itselleen kastikkeen. http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2012/04/jatkoa-edelliseen-postaukseeni.html <--- tossa vielä kuvaa viime vuoden lihattomasta herkustamme.

  Tänä vuonna aion tehdä laatikot itselleni ja mahdollisesti jonkin soijapala/suikalekastikkeen. Laatikot teen itse, koska gluteenittomia ja vegaanisia joululaatikoita ei oikeen ole saatavilla ja tietenkin myös siksi, että nautin ruoanlaitosta! :) Mä oon ollut niin pitkään jo kasvissyöjä, että sen varmasti tietää kaikki eikä sen takia itselleni lihaa edes tarjottaisi, ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla on keliakia :/ Se tekee kyllä kokkaamisesta heti hankalampaa ja kalliimpaa. Onneksi nykyään on kyllä paljon erilaisia gluteenittomia jauhoseoksiakin. Itsekin tykkään kokkailla paljon ja joululaatikot olen tehnyt myös itse jo useamman vuoden ajan :) Ne on paljon parempiakin kun kaupan ;) Onko sulla ohjetta tohon seitaniin?

   Poista
 3. Juu se seitan oli kyllä tosi hyvää :) Mulla on nyt tossa kaapissa valmiina gluteenijauhetta ja hyvä seitankinkun ohje,jos nyt niinkuin on jonkinlaista kinkkua saatava jouluna:)Oon tän ohjeen napannut tuolta Eettisiltä joulumarkkinoilta,tänä vuonna ne pidetään tuossa Helsingin postitaloss,mäkin menen sinne myymään taas:)Tää seitankinkun ohje oli vaan irtonainen lappu nimellä"Eläinystävälliseen joulupöytään seitankinkku"..löytyisköhän googlettamalla?

  VastaaPoista