perjantai 9. marraskuuta 2012

Miksi ostaa kaupasta, kun voi tehdä itse?

Ruoalaittoa rakastavana pyrin aina ostamaan mahdollisimman vähän mitään "valmista". Mielummin teen esimerkiksi wok-vihannekset itse paloittelemalla kasviksia suikaleiksi ja niin edelleen. Itse tekemä ruoka on aina lisäaineetonta ja maultaankin hyvää, kun tietää mistä tykkää. Eilen yöllä päätin, että alan tekemään maapähkinävoita. Paahdoin pähkinöitä uunissa, kunnes väri oli muuttunut sopivan ruskettuneeksi. Uunin jälkeen poistin hentoiset helposti irtoavat kuoret pähkinöistä ja pistin sauvasekoittimen kulhoon. Yllätyksekseni maapähkinävoi syntyi aivan supernopesti (mahdollisesti pitäisi kiittää uutta Kenwoodin sauvasekoitintani) ja olikin valmista alle viidessä minuutissa! Tämän helpompaa ei kyllä ruoalaitto voi olla. Pieni rouhaus vielä suolaa, niin ai että. Yöllä tota tulikin jo syötyä noita välineitä puhdistaessa aika isokin määrä, mutta mikäs siinä, kun oli niin hyvää. :)

Aamulla maapähkinävoitani päätyi tekemilleni omena-kaneli-inkivääri-pellavansiemen-seesaminsiemen-crakereille. Makuyhdistelmä aivan nappi! Valittelut sinertävistä kuvista, ei ollut oikeen aikaa säätää tota valkotasapainoa, kun ajattelin kiiruhtaa vielä ennen töitä Sellossa käymään.

1 kommentti:

  1. Mä kanssa vältän noita puolivalmiita tuotteita, en myöskään ymmärrä miksi vihannekset pitää ostaa valmiiksi pilkottuna ja pakkasesta, se on kuormittaa paljon enemmän ympäristöä kuin tuoreena ostetut suomalaiset juurekset ja kasvikset.
    Eipä ole kyllä koskaan tullut mieleen tehdä itse maapähkinävoita, johtuu kai siitä etten ole sitä vissiin edes maistanut, taidan olla outo. Mutta täytyykin joku päivä tehdä tuota.

    VastaaPoista