maanantai 7. tammikuuta 2013

Fyra dagar gick jätte snabbt

Säännöt: Vastaa haastajan 11 kysymykseen. Keksi 11 uutta kysymystä. Haasta 11 uutta bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa. Roosa H haastoi minut blogissaan tällaiseen haasteeseen, joten tässä teille vastaukseni hänen kysymyksiinsä! :)

1. Missä tai millä alalla työskentelet?
Työskentelen ihanien, terveellisten ja herkullisten tuotteiden parissa kaupan alalla.

2. Työskenteletkö oman ammattisi alalla? Jos et, niin mikä on oikea ammattisi?
En työskentele. Valmistuin 2011 keväällä puualan artesaaniksi, mutta sitä työtä ei työhistoriastani löydy. Vapaa-ajallani olen kuitenkin jonkun verran maalaillut huonekaluja ja tehnyt muutakin oikeaan ammattiini liittyvää. 

3. Oletko matkustanut paljon? Missä?
Tähän on hieman vaikea vastata, mutta sanotaanko vaikka näin, että melko paljon ikääni nähden, mutta aion matkustaa tulevaisuudessa vielä paljon lisääkin. Eurooppaa on tullut kierreltyä useaan otteeseen ja takani on muun muassa upeita hetkiä Kroatiassa, Kreikassa, Makedoniassa, Bosniassa, Espanjassa, Serbiassa, Unkarissa, Itävallassa ja Saksassa. Näiden lisäksi olen käynyt myös Italiassa, Englannissa, Tsekeissä, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Ranskassa, Sveitsissa, Slovakiassa, Bulgariassa, Liettuassa, Latviassa, Puolassa, Monacossa ja Portugalissa. Eniten aikaa olen viettänyt matkojeni aikani Ruotsissa, jossa olen ollut elämäni aikana yli kuukauden, Kroatiassa lähes kuukauden, Kreikassa kolmisen viikkoa, Itävallassa kolmisen viikkoa myöskin, Englannissa puolisentoista viikkoa ja Makedoniassa upeat viisi yötä. Vielä olisi Eurooppaa näkemättä useita maita ja muut maanosat ovat minulle vielä täysin tuntemattomia!

4. Onko sinulla tatuointeja?
Ei ole, mutta haaveissa on ikuistaa iholleni mahdollisesti jonain päivänä matkusteluun liittyvä kuva.

5. Lempisarjasi?
En seuraa tällä hetkellä mitään sarjoja. Parhaita ohjelmia kuitenkin ovat ehdottomasti ruokahjelmat, oli sitten kyseessä kilpailu, kuten MasterChef tai vain tavallinen ruokaohjelma. Niitä jaksaa aika seurata.

6. Suurin haaveesi?
Mulla lienee melko paljon haaveita eri osa-alueilta. Matkusteluun liittyen suurin haaveeni tällä hetkellä on se, että pääsisin vielä jonain päivänä maahan, johon rakastuin kesällä. Kyseessä mikäs muukaan kuin upealla luonnolla ja ystävällisillä ihmisillä varustettu Makedonia, paikka jonne mun sydämeni jäi. Työntekoon liittyvistä haaveista suurin olisi se, että jonain päivänä saisin tuoda omia ruokiani myös teidänkin maisteltavaksi perustamalla oman vegeravintolan tai -leipomon. Muitakin haaveita mulla on, mutta nämä riittäkööt tällä kertaa.

7. Oletko koira- vai kissaihminen?
Tähän on vaikea vastata. Tykkään eläimistä, oli se sitten koira, hamsteri tai vaikkapa possu. On ihana saada kissa kehräämään tai koira pussailemaan, joten eläinrakkauteni ei katso eläinlajia. 

8. Mitä harrastat? 
Tätä! Blogin kirjoittamista kai voisin sanoa harrastuksekseni, koska tän parissa tulee vietettyä aikaa melko säännöllisesti. 

9. Minkälainen sisustaja olet? Väreistä pitävä, huoleton, tarkka, minimalisti,...?
Tykkään sisustaa melko neutraaleilla väreillä, mutta mukaan mahtuu myös pieniä värikkäitä yksityiskohtia. Tällä hetkellä Clipperin tee-paketit työtasolla tuovat mukavaa piristystä. Parvekkeella sisustus taas eroaa muusta asunnosta aika paljon. Sieltä löytyy vaaleanpunaisia maatuskatyynyjä, kynttilänjalkoja ja ruusutarjotin ja kaikkea muuta, mitä sisälle en toisi. Asia, jota toivoisin pystyväni parantamaan, olisi ehdottomasti järjestyksen pitäminen aina sellaisena, että kylään voisi pyytää kenet vain koska vain.

10. Lempihajuvetesi?
Mun on myönnettävä, että en kovinkaan paljoa käytä hajuvesiä. Ensinnäkään en kovinkaan mieluusti laita ihooni imeytymään kaikenmaailman kemikaaleja ja toiseksi hajuvedet ovat myöskin aika kalliita. Täydentäisin mieluusti Lush:in kokoelmaani, joten voipi olla, että seuraava kosmetiikkahankintani tulee olemaan Lush:in valikoimasta joku hajuste.

11. Missä haluaisit olla hyvä?
Olen tyytyväinen siihen missä jo olen hyvä. En kaipaa muita taitoja tai tietoja vaikka uusien asioiden oppiminen onkin kivaa.

Valitettavasti en nyt kerkiä haastamaan ketään tähän, koska ois vielä vähän tekemistä ennen nukkumaanmenoa. Loppuun vielä yksi kuva viikonlopulta, eiliseltä, kun oli ruotsalaisen ystäväni kanssa ulkona kävelemässä. Neljä päivää sain hänen kanssaan viettää eiliseen asti, mutta mun on myönnettävä, että on nyt jo ikävä! Hassua... :)


10 kommenttia:

 1. Sulle on tämmönen vastaavanlainen haaste mun blogissa. :p

  VastaaPoista
 2. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 3. Jee, kiva että osallistuit tähän, vaikka tästä jäikin vielä 11 faktaa sinusta kertomatta, noihin esittämiini kysymyksiin vastaamisen lisäksi. ;) Kiva kuitenkin lukea vastauksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli eilen niin kiire niin muutin vähän sääntöjä itelleni, mut mahollisesti ne faktat vielä kirjotan :)

   Poista
 4. Pitää vielä kommentoida tuota reissuasiaa, että olet kyllä hirmuisesti matkustellut! Vielä kun itse pääsisin joskus samaan :) Hiljaa hyvä tulee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on koko elämä aikaa matkustella! Aina sitä aikaa matkusteluun on :)

   Poista
  2. Ja tuo meidän ensi kuussa tuleva Marokon matka onkin sitten jo heti yksi paikka lisää omassa reissulistassa ;) Loppuvuodesta ehkä sitten vielä Meksikoon!

   Poista
  3. Kuulostaa mahtavalta! Itekin ootan et ois aikaa/lomaa, ni suuntaisin kyl samantien jonnekkin ulkomaille. :)

   Poista
  4. Ehkä sinne ulkomaille voisi joskus mennä vähän pidemmäksi aikaa, vaikkapa vuodeksi ;)

   Poista