perjantai 15. helmikuuta 2013

Kahdella fileellä

Eilisillan kruunasi täydellinen iltapala. Tuoreilla vihanneksilla, ananasrenkaalla, itsetehdyllä kastikkeella ja kahdella soijafileellä täytetty hampurilainen. Soyappetit:n fileet ovat ehdottomasti yksi helpoimmista ruoista, kun niiden valmistamiseen ei mene kuin viitisentoista minuuttia ja maunkin saa kätevästi juuri omia suosikkimausteitaan käyttämällä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin fileitä hampurilaisessa. Aiemmilla kerroilla olen aina tehnyt pihvin itse esimerkiksi soijarouheesta tai pavuista ja kerran tofusta, mutta oli kiva huomata, että pienemmälläkin vaivalla voi saada aikaan jotain erittäin hyvänmakuista. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan, jos tuntuu siltä, että aika ei riitä tai ei vain jaksa alkaa väsäämään hieman isotöisempiä pihvejä. Fileiden ohella hampparistani löytyi jääsalaattia, rucolaa, kurkkua, luumutomaatteja, punaista- ja keltaista paprikaa, sipulirenkaita (tuoreena tottakai), chilipaprikaa, paistettu ananasrengas ja soijajogurtista, aurinkokuivatuista tomskuista ja mausteista loihdittu kastike. Meinasinkin ihan unohtaa, että myös itse sämpylä oli leipomani, koska eihän hampurilainen ole mitään kaupan valmiilla sämpyillä.

Parin tunnin päästä pitäisi lähteä viimeisen kerran työpaikalleni, avaimia palauttamaan. Unelmatyöstäni luopuminen on hieman haikeaa, mutta onneksi sain työskennellä sen neljä ja puoli kuukautta. Jokapäiväinen hymy ja ihanat asiakkaat olivat parasta mitä työltään vain voi toivoa. Nyt kohti uusia tuulia ja uuden työpaikan etsintää, mutta sitä ennen suuntaan Ruotsiin ensi viikolla ja palaan takaisin, kun siltä tuntuu. :)

2 kommenttia:

  1. Sulla on paljon kauniita kuvia ja kivoja juttuja blogissasi. Jään seurailemaan. ;)

    VastaaPoista