perjantai 15. helmikuuta 2013

Samettinen pastakastike

Mitä tekisinkään ilman näitä makunautintoja. Elän syödäkseni, en elääkseni ja kokkaan rakkaudesta tähän hommaan. Ruoanlaitto on kyllä asia, jonka parissa haluaisin joskus tehdä töitä kuten tiedättekin jo. Eihän se herkkua ole, ainakaan yleisesti ottaen, mutta silti aion unelmoida siitä. Unelmien eteen täytyy tehdä töitä ja itse koen kehittyväni lähes päivittäin ruokaa tehdessä. Löytyy uusia makuyhdistelmiä tai oppii käyttämään uutta ainesosaa, kaikkihan se on kehitystä. Haluaisinkin kannustaa teitä lukijoitani kokeilemaan rohkeasti eri ainesosien yhdistämistä, koska ikinä ei voi tietää miten hyvää voikaan saada aikaan. Yksi esimerkki itselleni kyseisestä tapahtumasta on tältä päivältä, kun yhdistin porkkanaa, punaisia linssejä, valkosipulia, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja kookosmaitoa aikeenani tehdä kastike pastalle. Syntyikin jotain niin hyvää, että en edes osaa kuvailla sitä sanoin. Pehmeää, samettista ja kookoksista, yhteen sanaan tiivistettynä täydellistä.

Tarvitset
1,5dl vettä
2 pientä porkkanaa 
1 pieni salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 aurinkokuivattu tomaatti 
0,5dl punaisia linssejä
noin 1,5dl kookosmaitoa
+
haluamasi määrä pastaa

Laita vesi kuumenemaan liedelle. Pilko sipulit ja porkkanat ja lisää suolalla maustettuun veteen. Heitä joukkoon myös linssit ja aurinkokuivattu tomaatti. Keitä miedolla lämmöllä viidestätoista kahteenkymmeneen minuuttiin mieluiten kannen alla. Jos vettä tuntuu olevan paljon, voit pitää kantta auki ja antaa ylimääräisen veden haihtua. Keittämisen jälkeen kaada seos teholeikkuriin, vaihtoehtoisesti voit käyttää myös blenderiä ja sauvasekoitinta. Blendaa niin kauan, että seos on erittäin tasaista ja sileää. Kun haluttu koostumus on saavutettu, lisää kookosmaitoa saadaksesi haluttu paksuus kastikkeelle. Tässä vaiheessa voit myös maustaa kastikkeen. Omaani laitoin chilijauhetta, hieman kurkumaa ja pippuria. Tarjoa pastan kanssa ja halutessasi voit koristaa annoksesi vielä rouhauksella pippuria ja basilikan lehdillä.
Makunautinto, joka vie kielen mennessään!

4 kommenttia:

  1. Nami näyttää niin hyvältä. Menee ehdottomasti kokeiluun ensi viikolla.

    VastaaPoista
  2. oletko harkinnut osallistuvasi joskus master chef ohjelmaan :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on mielessä käynyt, mutta ei musta oo esimerkiksi nylkemään mitään kaneja. Vegaaniuteni takia en sinne ole hakenut. Jospa jonain päivänä tulisi kasvis Master Chef, siihen hakisin alta aikayksikön! :)

      Poista