torstai 7. helmikuuta 2013

Thaimaalaisia makuja

Eilisestä asti suunnittelin tämän päivän ruokaani, jotta varmasti saisin ruoastani täydellisen. Aloitin eilen illalla ruokani teon leikkaamalla ohuita porkkanasuikaleita, jotka laitoin yön ajaksi jääkaappiin maustettuun veteen, jossa oli currya, chiliä ja ripaus suolaa. Tänään suikaleet päätyivät keittooni monen muun ainesosan lisäksi. Ostin myös ensimmäistä kertaa tuoretta sitruunaruohoa ja pakkohan sitä oli keittoon laittaa. Maku oli aivan mahtava, ilman sitä keitto ei varmasti olisi ollut mitään. Mýös shiitakesienten maku sai makunystyrät hivelemään. Kaiken kruunasi niin ihanan ja täyteläisen makuinen liemi, jossa oli mitäs muutakaan kuin suurta herkkuani kookosmaitoa.


2 kommenttia:

 1. Nam näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Vanhempani ovat juuri Thaimaan auringossa, viikon päästä sitten näen mitä he ovat siellä syöneet. Pakotan aina vanhempani ottamaan ruokakuvia matkoilta, ne on niin inspiroivia.

  Mulla muuten ensimmäinen tuore sitruunaruoho kokeilu jäi myös viimeiseksi. Siitä on jo viisi vuotta, ehkä vois vihdoin uskaltaa kokeilla toisen kerran. Ja tällä kertaa laittaa sitä vähän maltillisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itehän en oo koskaan ollut Thaimaassa tai muutenkaan tiedä kovinkaan paljoa siitä ruokakulttuurista. Luulen kuitenkin, että tämä keittoni muistuttaa thaimaalaista ruokaa kookosmaitoineen ja sitruunaruohoineen. Kannattaa pistää sitä sitruunaruohoa maltillisesti, koska muutenhan se peittää kaikkien muiden ainsosien maut. :)

   Itse haen inspistä lähes aina ruonlaittoon Googlen kuvahaun avulla. Kirjottamalla englanniksi jonkun ainesosan nimen hakuun voi olla varma, että löytyy kymmnittäin inspiroivia kuvia, joita on sitten helppo lähteä kehittelemään omaa annostaan. Reseptejä en koskaan avaa, koska koen niin, että parhaiten oppii itse kokeilemalla mitkä raaka-aineet sopivat yhteen ja mitkä eivät.

   Poista