maanantai 11. maaliskuuta 2013

Maissin makeutta ja chilin lempeyttä

Kokeilin tänään jotain uutta salaattiin. Salaatti ei sinällään sisältänyt uusia ainesosia, mutta lisukkeena olleiden pyöryköiden makuyhdistelmä oli aivan uusi. Punaisista linsseistä, sokerimaissista, sipulista ja valkosipulista loihdittuja pyöryköitä, jotka maustoin sweet chili-jauheella. Muina mausteina käytin suolaa, pippuria, juustokuminaa ja kurkumaa. Salaatissa oli pyöryköiden lisäksi avokadoa, basilikaa, manteleita, tomaattia, kurkkua, paprikaa, salottisipulia ja ruukkusalaattia. Päällimmiäisenä oli rouhaus mustapippuria ja loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua makua tuomaan.


Pyöryköiden teon aloitin keittämällä punaisia linssejä (luulisin niitä olleen keittettynä suunnilleen maissipurkin verran) pienessä vesimäärässä niin kauan kunnes vesi oli haihtunut. Lisäsin linssit ja 2/3 purkkia maissia teholeikkuriin ja sekoitin tasaiseksi massaksi. Jäähdytin "taikinan" ja lisäsin joukkoon kaksi pilkottua salottisipulia, yhden silputun valkosipulinkynnen ja loput maissipurkista. Pyörittelin massasta parisenkymmentä pyörykkää ja paistoin uunissa noin 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes ne olivat saaneet kauniin ruskettuneen pinnan. 

Sain taas kerran yllättyä erinomaisesta makuyhdistelmästä. Maissin ihana makeus ja linssien melko mieto maku yhdessä saivat aikaan herkullisen yhdistelmän ja kaiken kruunasi vielä chilin hento tulisuus. Toki herkullisella salaatilla oli myös osansa tässä ruoassa ja yhdessä nämä kaikki maut tekivät tästä kokonaisuuden. 



8 kommenttia:

  1. Pakko kokeilla itsekin noita pyöryköitä pian! Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi onnistu tosi hyvin vaikka tossa massassa ei ollut ollenkaan mitään korppujauhoja, tai mitään muutakaan ylimäärästä. Ainostaan maissia, sipulia, valkosipulia ja punaisia linssejä, kuten tossa lukeekin. :)

      Poista
  2. Kyselit mun blogissa, tehdäänkö me paljon kasvisruokia koulussa.

    Meillä on ollut kasvisruokapäivä, koska meillä on paras opettaja. Kaikki tosiaan riippuu opettajasta, mutta vähemmälle on noi kasvisruuat jääny ainakin näin ekana vuotena, sosekeittoja ja tosiaan tota päivää lukuunottamatta.

    VastaaPoista
  3. Oih, kauniit värikkäät kuvat saavat aina koukkuun :) Tässä sulle yksi lukija lisää!

    VastaaPoista