sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tästä ei kakun teko helpommaksi enää muutu

Mitä syntyy, kun on visio siitä miltä haluaisi kakun näyttävän, mutta ei aavistustakaan kuinka tämä tulisi toimimaan rajoitettujen ainesosien kanssa? Toteutus osoittautuikin yllättävän helpoksi, nopeaksi ja ennen kaikkea toimivaksi. Edes 12 vuotta sitten mennyt DanSukkerin hyytelösokerin parasta ennen-päiväys ei pilannut tuotosta.

Kaivoin kaapista lasikulhon, jonka reunat vuorasin sopivan muotoisiksi leikatuilla täysjyvävehnäpaahtoleivillä ja leipien pinnalle sipaisin yhden mangososepurkin. Seuraavaksi murskasin säilykepurkillisen persikoita pienemmiksi haarukalla. Tämän jälkeen lisäsin pienen purkin ananaspaloja ja raastoin appelsiinin kuoren joukkoon. Sekoitin hedelmät yhteen ja kuumensin seoksen ananaspurkin liemen kanssa liedellä kiehuvaksi ja lisäsin hyytelösokeria. Samaan aikaan tein samoin 2dl:n kookoskermalle, jonka sekaan olin raaputtanut vaniljatangon siemeniä. Kun sokeri oli liuennut, kaadoin hedelmä- ja kookoskermaseoksen kulhoon. Viimeiseksi leikkasin kannen paahtoleivistä ja nostin päälle lautasen, jonka päällä oli painoa. Tämän tarkoituksena on saada seos asettumaan tiivisti leipiin kiinni. Annoin "kakun" olla kylmässä lähes vuorokauden, jonka jälkeen kumosin "kakun" tarjoilulautaselle. Koristelin pinnan kiivi- ja persikkasiivuilla. Juuri ennen tarjoilua ripottelin vielä pinnalle tomusokeria, joka kuitenkin "suli" hitaan valokuvaamisen takia.

Tässä teille kevyempi idea tavallisesta täytekakusta, joka ei kuitenkaan petä maullaan ainakaan, jos isovanhempiini on luottamista. 
Herkullista ja täysin täytekakkuun verrattavaa kuulemma. :)
Ainiin, tämä herkku sopii myös vegaaniseen ruokavalioon ja viljattoman tästä saa vaihtamalla leivän gluteenittomaan.

4 kommenttia:

  1. Vau! Suolaista voileipäkakkua olen kyllä tehnyt tuolla systeemillä mutta enpä ole tajunnut sen toimivan myös makeaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti joskus kokeilla makeaakin, jos vain makeasta tykkää. Itse ihan yllätyin kuinka kaunis tosta loppujen lopuksi tuli, kun lähdin tekemään tota vain pelkkä visio päässäni. :)

      Poista