Tarvitset:
1dl keittämätöntä hirssiä
2,5dl vettä
0,5dl kaurahiutaleita
0,25dl sokeria
suolaa
1dl kookosmaitoa
0,5dl fariinisokeria
banaanin
kanelia
Mittaa kattilaan 2,5dl vettä. Kun vesi kiehuu, lisää 1dl hirssiä. Keitä hiljalleen 25 minuuttia, kunnes hirssi on kypsää ja vesi on haihtunut. Mittaa sekaan kaurahiutaleet, sokeri ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Massaan SAA JÄÄDÄ myös sattumia!
Valmista kinuski hirssin kiehuessa. Mittaa kuumalle pannulle fariinisokeri ja kookosmaito. Keitä hiljalleen reilu parikymmentä minuuttia kunnes seos alkaa saostua ja paksuuntua. Sekoittele välillä.
Painele hirssi-kaurahiutalemassa esimerkiksi irtopohjavuokaan ohueksi kerrokseksi. Kun massa on tasaisesena kerroksena vuoassa, ripottele pinnalle kanelia haluamasi määrä. Leikkaa banaani ohuiksi siivuiksi ja asettele pohjan päälle. Yhden banaanin pitäisi tähän riittää. Valuta valmis kinuski lusikalla banaanien päälle ja nosta uuniin hieman alle 200 asteeseen. Paista banaaniherkkua uunissa puolisen tuntia kunnes reunat ja banaanisiivut ovat saaneet kauniin värin. Nauti esimerkiksi kylmän kookosmaidon kera!
Ei hitsi, tätä on kyllä pakko testata. Kiitti vinkistä! :)
VastaaPoistaNams, toi oli kyllä herkkua ja isovanhemmatkin tykkäs! :)
PoistaOi näyttää hyvältä!!
VastaaPoista