tiistai 23. huhtikuuta 2013

Makea ja rapea banaaniherkku

Kaapin antimista voi saada aikaan herkkuakin herkumpaa herkkua! Hirssistä, kaurahiutaleista, sokerista ja ripauksesta suolaa loihdittu pohja, jonka päällä kanelia, banaanisiivuja ja "kinuskia". Kinuskin keitin kookosmaidosta ja fariinisokerista. Paistoin herkkua uunissa puolisen tuntia, kunnes reunat saivat kullanruskean värin. Nautin herkun lämpöisenä kylmän kookosmaidon kera, nams! :)


Tarvitset:
1dl keittämätöntä hirssiä
2,5dl vettä
0,5dl kaurahiutaleita
0,25dl sokeria
suolaa

1dl kookosmaitoa 
0,5dl fariinisokeria

banaanin
kanelia

Mittaa kattilaan 2,5dl vettä. Kun vesi kiehuu, lisää 1dl hirssiä. Keitä hiljalleen 25 minuuttia, kunnes hirssi on kypsää ja vesi on haihtunut. Mittaa sekaan kaurahiutaleet, sokeri ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Massaan SAA JÄÄDÄ myös sattumia!

Valmista kinuski hirssin kiehuessa. Mittaa kuumalle pannulle fariinisokeri ja kookosmaito. Keitä hiljalleen reilu parikymmentä minuuttia kunnes seos alkaa saostua ja paksuuntua. Sekoittele välillä.

Painele hirssi-kaurahiutalemassa esimerkiksi irtopohjavuokaan ohueksi kerrokseksi. Kun massa on tasaisesena kerroksena vuoassa, ripottele pinnalle kanelia haluamasi määrä. Leikkaa banaani ohuiksi siivuiksi ja asettele pohjan päälle. Yhden banaanin pitäisi tähän riittää. Valuta valmis kinuski lusikalla banaanien päälle ja nosta uuniin hieman alle 200 asteeseen. Paista banaaniherkkua uunissa puolisen tuntia kunnes reunat ja banaanisiivut ovat saaneet kauniin värin. Nauti esimerkiksi kylmän kookosmaidon kera! 

3 kommenttia:

  1. Ei hitsi, tätä on kyllä pakko testata. Kiitti vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nams, toi oli kyllä herkkua ja isovanhemmatkin tykkäs! :)

      Poista