maanantai 13. toukokuuta 2013

Terveellisempi tortillapohja

Enemmän proteiinia ja kuitua, mutta vähemmän hiilareita!
Pohjassa yksi raastettu porkkana, desin verran vettä, puoli desiä kookosjauhoja ja teelusikallinen psylliumia. Mausteina oreganoa ja suolaa. Sauvasekoittimella kaikki sekaisin hienoksi "taikinaksi". Massan pitää antaa turvota, jotta taikinasta tulee helpommin käsiteltävää ja psyllium kerkee sitoa nesteen itseensä. Kaulitse ohueksi lätyksi. Helpoiten kaulinta onnistuu kahden leivinpaperin välissä. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes  pohja on kiinteämpi ja hieman väriä saanut.

Oma tortillani sai sisälleen tulisesti maustettuja soijasuikaleita, chilipaprikaa, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia, pikkuporkkanoita ja chilin makuista soijakastiketta. MUMS! :)

6 kommenttia:

  1. Voi kiitos reseptistä! Pakko kokeilla, nam :)

    VastaaPoista
  2. Oih, tuli heti himo upottaa chiliä jo tuohon itse tortillalättyyn - saisi tasaisemman poltteen :) T. Chilifani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan sitä toki suoraan siihenkin laittaa :)

      Poista
  3. Blogisi on kyllä ihan mahtava, kun täältä löytyy näitä ihania viljattomia ruoka-ohjeita! :) Vaikka itselläni ei ole keliakiaa, niin haluan ehdottomasti vähentää viljan syöntiä! Tällä hetkellä en osaa leipoa leipääkään ilman vehnäjauhoja ;D Uusimmassa kunto plus -lehdessä oli kuitenkin herkullisen kuuloinen viljaton leipäohje, jota on ihan pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista