torstai 1. elokuuta 2013

Simply and tasty falafel burger

Jos haluat nauttia herkullista ja nopeasti valmistuvaa kotitekoista ruokaa, niin tämä on valintasi! 

Falafelpihveissä ainesosina tölkki kikherneitä, ruokalusikallinen tahinia, ripaus suolaa ja jauhettua korianteria, loraus vettä, valkosipulinkynsi, pieni sipuli ja muutama varsi ruohosipulia. Kaikki tahnaksi sauvasekoittimella sipuleita lukuunottamatta. Pienet sipulikuutiot tuovat rakennetta pihveille. Muotoile pihvit leivinpaperille ja paista uunissa 250 asteessa 15-20 minuuttia. Purilaisten väliin voit laittaa mita kototaasi löytyy. Omiini päätyi punasipulia, friseesalaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Soijajogurtista, chilikastikkeesta, tahinista, omenaviinietikasta ja ripauksesta suolaa saa herkullisen kastikkeen purilaisille. Toki voit myös valmistaa lempimajoneesisi tai kastikkeesi omien mieltymystesi mukaan.
Kasaa ainekset itsetehtyjen tuoreiden sämpylöiden väliin ja NAUTI!

2 kommenttia:

  1. Mitä on tahini? Olen ihan amatööri kasvisruoan suhteen mutta yritän opetella pikkuhiljaa tekemään enemmän ruokaa ilman lihaa:) Toi pihviohje ainakin kuullostaa sen verran helpolta ja herkulliselta että sitä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tahini on paahdetuista (joskus myös paahtamattomista) seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa. Sitä löytyy lähes kaikista kaupoista ja hinnat alkavat 3 eurosta, ei paha sijoitus siis. :)

      Poista