tiistai 10. syyskuuta 2013

Homemade peanut butter with lingonberry powder

Tässä tämä nyt vihdoin tulee! Multa on pariin otteeseen kyselty maapähkinävoin teko-ohjetta, mutta en ole sitä saanut tehtyä. Syy siihen taitaa olla se, että tekeminen on niin helppoa, että ohjeen kirjoittaminen on tuntunut turhalta. Noh, mutta tylsän päivän kunniaksi saatte toivomanne! :)

Laita uuni kuumenemaan 150:een asteeseen. Kaada haluamasi määrä maapähkinöitä leivinpaperin päälle. Mikäli kaapeistasi löytyy luomupähkinöitä, voit toki käyttää niitä. Itseltäni löytyi vain Sallisen ns. tavallisia (ei-luomu) pähkinöitä. Uunin kuumettua nosta pähkinät uuniin noin 20 minuutiksi. Hieman rusehtunut kuori ja herkullinen tuoksu kertoo maapähkinöiden paahtuneen riittävästi. Ethän polta pähkinöitäsi! Kuori pähkinät. Hentoinen kuori irtoaa helposti joko käsien tai sormien välissä hieromalla. Kaada kuoritut pähkinät teholeikkuriin tai vaihtoehtoisesti sauvasekoittimen kulhoon. Aja koneella niin kauan, että voi muuttuu jauheen kautta juoksevammaksi. Tarkkaile konettasi. Jos teholeikkuri alkaa kuumenemaan, anna sen hetken levätä ja jatka työstämistä jonkin ajan kuluttua. Aikaa voin valmistamiseen menee viitisen minuuttia. Mitä pitemmän aikaa jatkat, sitä sileämpää voita saat. Itse lisäsin viimeiseksi pari teelusikallista Biokian puolukkajauhetta. Halutessasi voit myös lisätä oman makusi mukaan laadukasta suolaa. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä mieluiten kylmässä säilyvyyden pidentämiseksi. Samalla tavalla teet myös muut pähkinätahnat. Rawia saat jättämällä paahtamisvaiheen välistä.
Herkuttele haluamallasi tavalla!

Tässä voin valmistaminen, alusta loppuun, kuva kuvalta.

6 kommenttia:

  1. Oi että, kuulostaa ja näyttää kyllä niin herkulliselta että tota on pakko joskus tehdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla muuten maapähkinvoita porkkanasosekeittoon, niin hyvää! :)

      Poista
  2. ah tuo kuvakin vie jo kielen mennessään! Maapähkinävoi on parasta!

    VastaaPoista
  3. Täytyy tehdä kerta se on noin helppoa! Mä en vaan voi käsittää miten pähkinöistä voi tulla löysää voita! siis pakko tehdä itse että nään miten se tapahtuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihmeellistä! Mun todella edullinen vekotin tekee voista aivan älyttömän sileää ja aikaa menee niin vähän. :)

      Poista