maanantai 2. syyskuuta 2013

Lentil patties with coconut milk sauce

YUMMY! Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi kuinka herkullisen "kastikkeen" saa kylmästä kookosmaidosta? Ja vielä vähällä vaivalla! Jos ette, niin tässä oiva vinkki vaikkapa kasvispihvien kaveriksi. Kookosmaidon sekaan puristettua sitruunamehua, mintun lehtiä ja kevyt sekoitus. Helpommaksi ei kastikkeen teko muutu. PSSST... Muistakaahan, että kookosmaito "sulaa", muuttuu juoksevaksi, kuumetessaan.

Herkullisen kastikkeen kaveriksi pääsi tänään linssi-porkkana-paprika-pihvejä, jotka maustoin sipulikuutioilla, valkosipulilla, neilikalla, korianterilla, inkiväärillä, cayennepipurilla ja suolalla. Lautaselle päätyi myös ihanan tuoretta ja rouskuvaa jääsalaattia, isovanhempien omia luumuja, joiden makeus on kyllä aivan omaa luokkaansa, kurkkua ja suomalaisia kirsikkatomaatteja. 


5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kerrohan miltä muistui kunhan saat tehtyä! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Voikun olisinkin mitannut aineet! Noissa oli suunnilleen 150gr raastettua porkkanaa, 1 pieni sipuli, valkosipulin kynsi, kourallinen mintun lehtiä, 1/4 osa paprikaa ja hieman reilu desi keittämättömiä punaisia linssejä. Keitin aluksi linssit pienessä vesimäärässä kypsiksi, jonka jälkeen lisäsin loput aineet sekaan. Mausteita laitoin oman makuni mukaan. Ainiin, ja tekstistä onkin jäänyt puuttumaan se, että pihveissä oli myös teelusikallisen verran tahinia. Muotoilin leivinpaperin päälle 8 pihviä ja paistoin uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

      Olikohan tästä mitään apua? Mun täytys kyllä ruokabloggaajana hieman ryhdistäytyä ja alkaa mittailemaan aineksia, jotta saisin jaettua teille täsmällisempiä reseptejäni. :)

      Poista