sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Butterly apple pie and tofu bean balls

Mulla on ollut ihana viikonloppu! Eilen illalla suuntasin siskoni työpäivän jälkeen hänen luokseen ensimmäistä kertaa. Ennen bussiin astumista kävimme ostamassa vielä "hieman" herkkuja, karkkia, sipsiä ja suklaata. Mums. Kotiin päästyämme herkuteltiin ja juteltiin. Yhden aikaan painuimme pehkuihin ja aamulla herätyskello herätti meidät hieman ennen kahdeksaa. Kun siskoni lähti aamulla hakemaan lastaan, Samppaa, päiväkodista, minä aloin penkomaan keittiön kaappeja. Sieltähän löytyi lähes kaikkea paitsi ei sokeria, kanelia eikä hiivaa. Noh, ei hätää! Esimerkiksi omppupiirakan voi nimittäin "hätätapauksessa" makeuttaa myös omenahillolla eikä maku edes kärsi, ei todellakaan. Myöskään kanelin puuttuminen ei haittaa.
Yllätykseni sai hyvän vastaanoton ja herkku pääsi parempiin suihin nopeaan tahtiin! :)

Aamupäivän aikana me leikittiin Sampan kanssa dubloilla ja kateltiin Hirveä Henri-piirrettyä koneelta. Dubloilla rakentelu osoittautui kuitenkin paljon jännemmäksi kuin ohjelman katselu ja hyvä näin. Saimme rakennettua dinoille hienon ja värikkään kodin. Aikakin kului kuin siivillä. Leikin lomassa siskoni halusi testata myös Sampan uutta talvipukua ja pipoa. Hienoiltahan ne näytti, wau! :)

Puolenpäivän aikoihin minä suuntasin keittiöön valmistelemaan ruokaamme. Tein tofusta ja pavuista pyöryköitä, jotka maustoin juustokuminalla, currylla, cayennepippurilla, paprikalla ja suolalla. Niiin, ja tuoreilla sipuli- ja valkosipulikuutioilla. Pyöryköiden seuraksi keitimme pitkääriisiä ja kastikkeen virkaa toimitti kookosmaidosta ja mangososeesta tehty, curryllä maustettu, kastike. Eikä kaikki vielä tässä! Teimme vielä salaatin ja paahdoimme siemensekoitusta makua tuomaan. Mums.

Lounaan jälkeen suuntasimme vielä ulos reiluksi tunniksi ennen siskoni uutta työpäivää. Ihastelimme kaunista merta ja syksyn merkkejä. 
Näihin kuviin ja tunnelmiin onkin hyvä aika päättää tämä postaus. Oikein kivaa alkavaa viikkoa kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Vitsi miten upea postaus ja ihania kuvia!! Mun on kyllä pakko kans saada järkkäri...! Muokkaatko näitä aina viel koneella vai onko alkuperäisiä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muokkaa! Vain pienennän koon samaksi. Niin, ja kamerassa mulla on jo tietyt asetukset saturaatiolle (värikylläisyydelle) ja kontrastille. :)

      Poista