sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Herkullisen makea ja kivan kirpsakka salaatti

Persimonin makeus ja granaattiomenan kirpeys sopivat mielestäni erinomaisesti yhteen. Kun sekaan lisää vielä aromikkaita belugalinssejä, pähkinäistä quinoaa, voimakasta pinaattia ja rouskuvaa jäävuorisaaattia, on yksinkertainen, mutta maistuva salaatti valmis. Tämä sopii mielestäni hyvin niin alkupalaksi kuin lounaaksikin vain kokoa muuttamalla. Päälle voi lorauttaa hieman hyvää ja mieluiten luomulaatuista kylmäpuristettua oliiviöljyä, jonka avulla myös rasvojen saanti on taattu.

Kvinoasta saa runsaasti proteiinia (14g/100g) sekä hiilihydraatteja kylläisyyttä ja ruokaisuutta tuomaan. Pikkuiset mustat belugalinssit tuovat proteiinin ohella ateriaasi kuitua sekä B-vitamiinia. Makeasta persimonista saa C-vitamiinia ja beetakaroteenia. Punainen granaattiomena tuo kirpeyden ohella runsaasti muun muassa antioksidantteja ja K-vitamiinia. Pinaatti taasen kasvattaa sinulle Kippari-Kallen lihakset - ainakin, jos uskominen on piirrettyyn. Myöskään pinaatin A-vitamiinipitoisuutta ei ole syytä unohtaa, koska se on tärkeä vitamiini näkökykymme kannalta.




1 kommentti:

  1. Ooh, tätä pitää kyllä kokeilla! Granaattiomena on niin mun herkkua, eikä ole pahaa se persimonikaan. ;-)

    VastaaPoista