sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Marjainen kauranäkkäri

Rapsahtava, marjainen, herkullinen ja terveellinen näkkäri - luomu ja lähes kokonaan suomalainen! Tässä helpossa ja nopeassa näkkärissä maistuvat suomalaiset maut, kaura, mustikka, puolukka ja pihlajanmarja. Voit nauttia ohuen ohuet näkkärit haluamallasi tavalla, suolaisena tai makeana, aamupalana tai välipalana, sellaisenaan tai päällisten kera. Itse nautin näitä aamupalaksi mustikoiden kera, jotka olin murskannut ja hyydyttänyt psylliumilla hillomaiseksi. Aamupalalla pääsi testiin myös joululahjaksi saamani JogiTea:n lakritsi-minttutee. Hyvää oli! Tosin maku oli ehkä hieman liian hallitseva näkkäräiden kanssa ja ensi kerralla taidankin valita miedomman teen, esimerkiksi jonkun maustamattoman, näkkäreiden kaveriksi. Nyt kuitenkin siihen reseptiin!


Puoleen pellilliseen näkkäriä tarvitset:
1dl vettä
ripaus suolaa
1/4ps kuivahiivaa
2,5dl luomu kaurajauhoja (jauha itse hiutaleista tai käytä valmista jauhoa)
0,5dl luomu kauraleseitä
1tl luomu psylliumia (CocoVi)
2rkl marjarouhetta (itse käytin keräämiäni ja kuivaamiani mustikoita, puolukoita ja pihlajanmarjoja)

Sekoita ainekset sekaisin ja lisää noin 42 asteiseen veteen. Anna kohota puolisen tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ja paina siihen haarukalla pieniä reikiä. Voit paistaa näkkärisi yhtenä suurena levynä ja murtaa siitä paloja tai painaa veitsellä pienet lovet kohtiin, joista haluat leipäsi murtaa. Tai tietenkin voit myös tehdä haluamasi muotoisia näkkäreitä. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Käännä paiston puolivälissä. Jäähdytä ritilällä ilman leivinliinaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti