lauantai 7. joulukuuta 2013

Tallinnan ostokset - tummasuklaata levyittäin ja uusia teemakuja maisteltavaksi

Rakastan teetä, mutta rakastan myös suklaata. Varovaisen arvion mukaan omistan ainakin 30 erimakuista luomulaatuista teetä kotona, joiden lisäksi löytyy ainakin 20:tä tavallista tai Reilun kaupan teetä. Nämä luvut viestivät siis todellisesta teerakkaudestani! Kotiinviemisinä Tallinnan reissulta matkaani pääsi Cha-merkkisiä luomuteitä, joita en ole koskaan aiemmin maistanut. Purkkeihin olen tainnut jossain kuitenkin törmätä, niin tutuilta ne näyttivät.

Teiden lisäksi kotiutin kahdeksan levyllistä erilaisia tummasuklaita, joista ainostaan yhtä olen maistanut aiemmin, täällä kotisuomessa. Muutamaa kerkisin maistamaan jo pari päivää sitten, mutta taidan tehdä teille yhden isomman postauksen, jossa esittelen kaikki maut ja arvioni tuotteista. Eniten tällä hetkellä odotan mansikka-chilisuklaan ja kirsikkasulkaan testaamista. Meinaan kuitenkin odottaa hetkeä, jolloin ei ole liian kova herkkuhimo, jotta osaisin maistella makuja kärsivällisesti ja hitaasti nauttien. Sitä odotellessa!

Matkalta mukaan pääsi myös Mynthoneita, kuivattuja taateleita ja vadelma-aprikoosi-pähkinäsekoitus.


Miltäs ostokseni näyttävät? Mitä omaan ostoskoriisi olisi Tallinnasta tarttunut, jos olisit saanut vierailla vain elitarvikekaupoissa?
Kenties jotain samaa mitä minäkin ostin?


4 kommenttia:

 1. Pikkusen olen kateellinen teekokoelmastasi. En ole niinkään fanaattinen teen juoja, mutta tuollainen kokoelma täyttäisi kaikki mun keittiön kuiva-aine hyllyt :D

  Suklaata varmasti raahaisin minäkin. Kenties jonkun pullon viiniä ja sen jälkeen kattelisin nykyistä hintatasoa. Mulla ei ole hajuakaan, mikä nykyään on Tallinnassa halpaa kotimaiseen hintatasoon nähden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin joskus esitellä ne kaikki, hehe! Kauniita pakkauksia on melkoinen määrä. Ne tuo kivasti väriä keittiöön. Ainut negatiivinen juttu tässä teerakkaudessa on se, että en ikinä osaa päättää, että mitä haluaisin juoda. Kulutankin aikaa paljon enemmän teemaun valintaan, kun itse sen teen juontiin. :D

   Hinnat on aikalailla Suomen tasoa, mutta ainakin herkkujen osalta hieman edullisempaa. Liekö Suomen makeisveron takia.. Niin, ja alkoholi on edelleen halpaa, tai ainakin edullista. :)

   Poista
  2. Joo, tee tee-esittely! Voisit samalla antaa vinkkejä tämmöselle paatuneelle kahvinjuojalle. Haluaisin iltaisin juoda teetä, kun kahvi valvottaa ja lämmintä tekis mieli. Rooibos on ihan maistuvaa ja tiikerin päiväuni. Suurin osa maistamistani teeistä kuuluu sarjaan "haisee mansikalta ja maistuu lämpimältä vedeltä". Mä en enää uskalla oikein ostaa ja kokeilla mitään.

   Poista
 2. Ah ruokashoppailu on parasta! <3 Sun teekokoelma kuulostaa sangen vaikuttavalta, en itse osaisi ikinä valita mitä haluan noin laajasti valikoimasta hehe. Ostaisin Tallinnasta varmaan aika samalla linjalla kuin sinä tummaa suklaata, erikoisteetä ja -kahvia sekä kuivahedelmiä ja pähkinöitä. Ehkä jotain paikallisia herkkuja myös!

  VastaaPoista