keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Hernepyörykät salaattipedillä

Haluaisitteko reseptin raikkaan valkosipulisiin hernepyöryköihin? Haluatte kuitenkin, joten tässä tulee!

Kaiva pakastimestasi luomuherneitä tai käytä vaihtoehtoisesti esimerkiksi GoGreenin luomuherneitä. Mittaa kulhoon 2dl herneitä ja kaada sekaan kuumaa vettä, jotta herneet sulavat. Pidä vedessä pariset minuuttia, jonka jälkeen kaada vesi pois. Lisää sulaneet herneet teholeikkuriin ja pilko mukaan yksi valkosipulinkynsi, haluamasi määrä tuoretta minttua ja pikkaisen puristettua limeä. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja suolaa. Sekoita joukkoon noin teelusikallinen psylliumia (CoCovilta löytyy luomu) ja puolisen desiä vettä. Sekoita. Jos taikina tuntuu löysältä, voit lisätä esimerkiksi perunakuitua ylimääräistä nestettä sitomaan (tai ehkä vaikkapa herneproteiinia!). Muotoile pyöryköiksi ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa parisenkymmentä minuuttia. Tarjoile raikkaat ja valkosipuliset pyörykät esimerkiksi salaatin kanssa. 



6 kommenttia:

  1. Nämä menee testiin, juuri tuota herneprodeakin on kaapissa :) Saa nähä syökö mies, kun pirtelöt maistuu sen kera kuulemma herneelle, niin mites nyt suu pannaan kun kaiken onkin tarkoitus maistua sille herneelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa löytyy kotoa hamppujauhoja, ne saattaisi sopia mös kivasti tuoden hieman pähkinäistä makua! :)

      Poista
  2. Ihanilta kuulostaa!
    Saan sulta aivan valtavasti inspistä syödä kasvisruokia! Kuusi vuotta olin lakto-ovo, mutta nyt liha on ollut vuoden jo käytössä terveydellisistä syistä. (Saattaa kuulostaa hassulta, kun yleensä sanotaan, että kasvisruokaan siirtyminen on terveellisempää.) Mutta nyt olen päättänyt, että taas kesälomalla aion aloittaa kasvissyönnin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos inspaan sua ja toivossa jatkossakin löydät täältä mielenkiintoisia ruokajuttuja! :)

      Poista
  3. Mielenkiintoista ja todella kauniita pyöryköitä. Täytyypi testata. Sinulla on muutenkin kivoja kasvisreseptejä!

    VastaaPoista