torstai 30. tammikuuta 2014

Intialaistyylinen munakoiso-kikhernepata - mausteiden sinfoniaa

Kuten tiedättekin, tykkään yrityisen paljon intialaistyylisistä ruoista unohtamatta nepalilaisia mausteisia ruokia. Viime viikon sunnuntaina suuntasimme äitini kanssa nepalilaiseen ravintolaan Annapurnaan Fredrikinkadulle. Ruoka oli aivan järjettömän hyvää, palvelu toimi juuri niinkuin pitääkin, annos oli riitävän iso, melkein jopa liian iso ja hinta erittäin kohtuullinen. Tilasin ruoakseni Bhindi Masalaa, joka sisälsi okraa, perunaa, paprikaa ja inkivääriä chili-masalakastikkeessa. Raidan tilalle sain minttukastiketta ja naan-leivän tilalle ikuista suosikkiani, papad-leipää. Kokit ymmärsivät vegaaniuteni ja vilja-allergiani täydellisesti eikä ruoista tarvinnut pöytään tulon jälkeen tiedustella, että soveltuvatko ne minulle. Hyvää palvelua siis! :)

Sunnuntaisesta herkullisesta ruoasta innostuneena kokkasin tänään päivälliseksi mausteista pataa munakoisosta, tomaateista, sipulista ja kikherneistä. Maustoin reilulla kädellä jeeralla, chilillä, kurkumalla, kanelilla, kardemummalla, korianterilla, inkiväärillä ja neilikalla. Päälle silppusin tuoretta persiljaa. 


PS. Olisiko kenelläkään tietoa, että mistä saisi tuoretta okraa?

3 kommenttia:

  1. Oijoi miten näyttää ja vaikuttaa hyvältä! Kikherneet on pop, nimim. viimeks tänään tein niistä ruokaa... :) Täällä Tampereella bongasin viimeksi tänään tuoretta okraa Prismasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Prismasta! Ite en ole koskaan törmännyt, mutta taidanpa tutkia ensi kerralla tarkasti HeVi-osastot. Toivottavasti tärppäisi! Ihastuin okraan nimittäin sunnuntaina, ahhhh. :)

      Kikherneet on mun suurta herkkua. Syön niitä usein kylminä korianterin ja puristetun sitruuna- tai limemehun kanssa. :)

      Poista
  2. Kiitos ravintolavinkistä, Annapurnasta en olekaan aiemmin kuullut! Nepalilainen voi kyllä olla tosi hyvää hyvin valmistettuna :) Myös eilinen annoksesi näyttää sangen makoisalta, kikherneiden, tomaatin, sipulin ja munakoison yhdistelmälle on vaikea sanoa ei!

    VastaaPoista