maanantai 13. tammikuuta 2014

Tumma kuin ruisleipä, mutta jotain aivan muuta - ja parempaa!

Mua on purrut leivontakärpänen, kun leipäkokeilut eivät tunnu loppuvan, ei sitten millään. Tuoretta leipää ei vaan voita mikään. Vai oletko eri mieltä? Tänään oli pakko päästä testaamaan vielä talkkunajauhoja, joten kehittelin gluteenittoman tumman leivän kaurasta. Kaura on itsessään jo melko tummaa ja maukasta, mutta väriä syventääkseni (ja makua lisätäkseni) lisäsin sauvasekoittimella jauhettuihin kaurahiutaleisiin- ja leseisiin vielä carob-jauhetta. Carobin maku sai aikaan leipään hieman makean ja pähkinäisen maun, juuri sellaisen kuin ajattelinkin. Taikinassani oli kuivista aineksista noin puolet talkkunaa, 1/5 kauraleseitä, 1/5 kaurahiutaleita ja 1/10 carob-jauhetta. Loput ainekset koostuivat psylliumista, ksantaanista, suolasta ja hiivasta. Niin, ja tietenkin vedestä. Nautin ruisleipämäisen leipäni uunituoreena tuoreiden lisukkeiden ja Pukan Revitalise-teen kera. Jälkkäriksi popsin suuhuni vielä itse kuivaamiani banaani- ja kiivilastuja ja pähkinöitä. Melko täydellinen iltapala, sanoisin! :)


4 kommenttia:

 1. Tuore leipä on kyllä ihanaa <3 Sitä tulee syötyä ihan liikaa kerrallaan. itse leivottu leipä kuivaa nopeammin kuin kaupasta ostettu, joten leipä pitää ahmia pois ja leipoa usein uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aina voi tehdä myös pienen taikinan niin silloin ei tule syötyä liikaa ;)

   Poista
 2. Oi nyt kuulostaa lupaavalta! Onko tuo carob kuinka kallista? sa varmaan irtonakin P&S? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen omani ostanut juurikin P&S:stä, tämä on luomua ja oli valmiiksi pakattu. Hinta ei päätä huimaa, olisikohan tuo parinsadan gramman pussi ollut jotain reilu kaksi euroa? :) Itse olen törmännyt myös joissain K-ryhmän kaupoissa carobiin ja CoCoviltakin taisi tulla joku aika sitten valikoimiin carob. :)

   Poista