sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kuorrutetut kukkakaalit raikkaalla minttudipillä

Päältä rapea ja sisältä ihanan pehmeä - kuorrutetut kukkakaalit intialaisin maustein!

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaiva jääkaapistasi kukkakaali ja paloittele se reilun kokoisiksi paloiksi. Esikeitä paloja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Sillä välin valmista kuorrute kukkakaaleille. Mittaa kulhoon noin 1dl soijajogurttia ja 0,5dl kramjauhoja (kikhernejauhoja). Sekoita tasaiseksi. Jos seos tuntuu ohuelta, lisää hieman jauhoja. Mausta kuorrute intialaisittain korianterilla, jeeralla, kanelilla, kardemummalla, chilillä, kurkumalla, inkiväärillä, muskotilla ja sinappijauheella. Mausteita tulee yhteensä pari kolme teelusikallista. Nosta hetken aikaa esikeitetyt kukkakaalit vedestä ja valuta ne esimerkiksi lävikössä mahdollisimman kuiviksi. Sekoita valutetut kukkakaalit kuorrutteen joukkoon niin, että kaikki kukkakaalit ovat kauttaaltaan sen peitossa. Asettele uuniritilälle uuniin ja nosta alapuolelle pelti, jotta mahdolliset putoavat yksilöt säilyvät syömäkelpoisina. Paista 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea ja hieman rapea. Nauti kukkikset esimerkiksi soijajogurtista, tuoresta mintusta, puristetusta sitruunasta ja chilistä loihditun raikkaan dipin kera.


5 kommenttia:

  1. Oi nami! Nappasin lauantaina torilta valtavan euron kukkakaalin ja tässähän hyvä uusi vinkki. Kaapissani ei ole kikhernejauhoja, onko jotain korvausehdotusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi toimia vaikka soijajauhoilla, maissijauhoilla tai quinoajauhoilla! Luulen, että toimii parhaiten jauhojen kanssa, joissa ei sitkoa (gluteenia) ole. :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, soijajauhojen päiväys jo vähän kolkutteleekin.

      Poista
  2. Nämäkin kuulostavat herkullisilta! :)
    Unohdan aina kommentoida, ja kertoa, kuinka hyvin nämä reseptisi on onnistuneet! Nyt viikonloppuna tein esim. kikherne-hernepyöryköitä. Nam! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos onnistuvat ja maistuvat hyviltä! :)

      Mitäköhän erikoista sitä tänään keksisi ;)

      Poista