torstai 6. maaliskuuta 2014

Hei sinä raakaruoasta tietävä!

Raakaruokaviikkoni alkaa mahdollisesti aivan hyvinkin pian, mutta sitä ennen tarvitsisin kipeästi tietoa teiltä, ihanat lukijani, 
tai ihan keneltä vain, joka kyseistä ruokavaliosta jotain tietää.


Autetaan siis toinen toistamme ja luodaan samalla myös muille mahdollisuudet kokeilla kuinka sujuu viikko ilman kypsentämättömiä ruokia.


Mielessäni on pyörinyt muun muassa pakasteiden kelpoisuus. Monet vihannespakasteet ovat pakkausten mukaan esikeitettyjä, ulkomaiset marjat tulee kuumentaa ja papupakasteetkin lienevät kypsennettyjä. 
Unohdanko kokonaan pakastimen sisällön viikkoni aikana vai voinko sieltä jotain hyödyntää?

Kaapeistani löytyy jonkin verran erilaisia siemeniä ja pähkinöitä, mutte mites on niiden laita. Kaupoissa myydään erikseen "raakapähkinöitä" vai onko se vain kikka saada tuotetta myytyä enemmän? Kuinka pähkinät ja siemenet siis kuivataan puusta keräämisen jälkeen? 
Voiko ruokavaliostani löytyä tavallisia naturelleja pähkinöitä vai turvaudunko "raaka"-nimellä varustettuihin yksilöihin?

Entäs gluteenittomat viljat? Kauraleseiden tiedän olevan kuumennettuja ja suurin osa kaurahiutaleista myös on. Miten on kokonaisten tattari-, hirssi-, amarantti- tai quinoasuurimoiden laita?
Mitä ja millaisia viljoja voin käyttää viikkoni aikana?

Kuinka toimin kuivattujen hedelmien kanssa? Ovatko aurinkokuivatut lisäaineettomat hedelmät kuivatettu raakaravintoon soveltuviksi, eli onko kuivaus tapahtunut alle 45 asteessa? Rusinoissa on kasviöljyä, joka tuskin on kylmäpuristettua, vai onko?
Mitkä kuivatut hedelmät sopivat raakaravintoon?

Tykkään maustaa ruokani vahvoilla mausteilla. Savupaprika tai savuneste tuskin kuuluvat raakailijoiden ruokavalioon, vai? Miten on muiden "kuivien" mausteiden ja yrttien laita vai turvaudunko tuoreisiin yrtteihin ja vaikka sitrushedelmiin?
Voiko raakailija käyttää mausteita aivan kuten ennenkin?

Kasvimaitoja on nykyään monenlaisia, mutta löytyykö kauppojen valikoimista mitään vegaanisia raaka"maitoja"?
Kasvimaidot kaupasta vai itsetehden liotetuista siemenistä, pähkinöistä tai viljoista?

Lämmittäviä juomia, mutta eiväthän ne ole "raakoja", kun asteita lienee 70-100. 
Joutuuko raakailija luopumaan teestä ja kahvista viikon myötä?


Mielessäni on kymmenittäin kysymyksiä, mutta nämä lienevät ne kaikista oleellisimmat viikkoni onnistumisen kannalta. 
Jos mieleesi tulee joitain muita vinkkejä viikkooni liittyen, otan ne ehdottomasti avosylin vastaan.
Joten nyt suu auki sinä raakaruoista tietävä ekspertti! 
7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! :) mullakin heräs kiinnostus ja ois kiva kokeilla tuollaista viikkoa! Joten jään päivystään kommentteja.. Itse en osaa sanoa mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee itsellekkin mielenkiintoinen ja varmasti opettavainen viikko. :) Jännittää ihan!

   Poista
  2. Täältä löytyi ihan hyvä vinkki :)? Raakapuuroa..onkohan se sallittua :)? Olis kyllä hyvin mielenkiintoista tietää itsekin noista oikeasti tosi paljon enempi :) toivottavasti saat pian vastaukset noihin kysymyksiisi. Mä kyllä kokeilen sitten Haha tuollaista viikkoa.

   Puuron ohje täällä
   http://paleokeittio.fi/2014/03/09/puolukkapuuro/

   Poista
  3. "Sitten Haha".. Piti olla "sitten kans!". Tää puhelin taas ehdottelee :D

   Poista
  4. Itse meinaan nauttia muutamia päiviä sitten keksimääni puolukkapuuroa, jonka leseet korvaan kaurasuurimoilla, jotka ovat siis raakoja. :)

   Kiitos kuitenkin linkistä! Ehkö tuotakin voisi kokeilla, kun noita Chiansiemeniä on aina kotona. :)

   Poista
 2. Mitään muuta en osaa vastata kuin että rusinoit saa kasviöljyttömänäkin ja ovat paljon parempia niin :) Esim. Rainbowin luomurusinat on hyvä budjettiratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet mahtava Pipsa! Noita Rainbowin luomurusinoita mulla on ollut kaapissa aina (ja on nytkin muutama purkki), mutta enpä ole koskaan edes tajunnut katsoa niiden ainesosaluetteloa, kun olen olettanut, että rusinoissa on lähes aina kasviöljyä.

   Joten kiitos kommentista! Rusinani siis tuskin jäävät viikkoni aikana pölyttymään kaapin perukoille, jos joku vielä kertoo kuivattujen hedelmien olevan raakoja! :)

   Poista