tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kevään paras juoma

Nyt ei nautita skumppaa eikä simaa vaan jotain paljon parempaa. Juomaa, joka on veden raikas ja miedon makea, täynnä hyvää tekeviä hiven- ja kivennäisaineita. 100% luonnollista, aidosti suomalaista, tuorettakin tuoreempaa ja rehellistä lähiruokaa(juomaa). Joko tiedätte mistä on kyse? Ei, en nyt puhu kookosvedestä, koska kookospähkinöitä ei valitettavasti kasva Suomessa. Ei, kyse ei myöskään ole kivennäisvesistä (en niistä edes tykkää..) saati sitten mistään muistakaan kuplajuomista. Puhun mahlasta, koivunmahlasta. Juomasta, joka saa elimistön hyrräämään energiasta ja ruoansulatuksen aivan uusiin sfääreihin.

Raikas koivunmahla suoraan Nurmijärveltä äitini ystävän pihakoivuista ja ensimmäiset kotiin kannetut valkovuokot.
On se kevät vaan niin ihana asia! :)


ps. koska mahlan kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, ei sitä voi kerätä kuin omistamistaan puista.
Jos kuitenkin haluat virkistää päiviäsi tuolla ihanalla juomalla, poikkeahan ihmeessä vaikka Ruohonjuureen.
Saatat löytää mahlaa myös esimerkiksi Prisman tai muiden suurten markettien hyllyiltä. :)

6 kommenttia:

 1. Tajuttoman hyvää! :P ei oo kauan kun kävin vanhemmilla niin siellä oli koivun mahla tuollaista juomaa :P ihan parasta! Voittaa kyllä kaikki muut juomat mennen tullen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Luonnollista ja virkistävää ja ainakin itselleni maistuu helpommin kuin pelkkä vesi. :)

   Poista
 2. Hui! Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että sitäkin voi juoda :D pienenä blondina kysyn heti, kuinka tuota mahlaa saa noin paljon kerättyä? Tehdäänkö puuhun reikä tai joku mistä se sitten tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän on juotu vuosikymmeniä! Poralla vaan puuhun, koivuun, reikä ja putki sisään ja putken päähän pullo. Isosta koivusta tiputtelee parhaaseen aikaan mahlaa ihan pulloittain päivässä! :)

   Poista
  2. Muistakaa sitten sulkea reikä puutapilla valutuksen jälkeen.Sillätavoin koivu ei ole operaatiosta moksiskaan,ja reikä arpeutuu ajallaan:) Hyvää kevättä kaikille:)

   Poista
  3. Nyt kyllä heräsi uteliaisuus, pakko ehkä kokeilla! :)

   Poista