lauantai 5. huhtikuuta 2014

Proteiinijauheiden jauhe - vegaaninen, luomu ja maistuva!

En malta pysyä housuissani enää hetkeäkään. Eilen Ruohonjuurelta saamani pussukka sisälsi niin mahtavia tuotteita, että voisin kiljua ja pomppia onnesta. Nyt olen maistellut ihanaa lakritsinjuurijauhetta mansikoiden kera ja ceylon-kanelia talkkunapuurossa, mutta ei tässä vielä kaikki! Pussukasta löytyi kahta luomulaatuista vegaanista proteiinia sheikkerin kera, joista toista pääsin maistelemaan tänään.


Aamulla kymmenen aikaan puin kimpsut ja kampsut päälle ja otin suunnakseni reilun kymmenen kilometrin kävelylenkin. Reppuun pakkasin mukaan Puhdistamon sheikkeriin vettä ja Sprout Living -merkkistä kurpitsansiemenproteiinia. Jauhe sisältää nimensäkin mukaisesti vain ja ainoastaan kurpitsansiementä - ei siis mitään turhia makeutuksia, makuja tai säilöntäaineita. Kahdessa mitallisessa jauhetta on 18gr proteiinia, 3gr hiilihydraatteja ja 2gr rasvaa. Jauhe sisältää luonnostaan kaikki aminohapot sekä omega-3 ja omega-9-rasvahappoja unohtamatta rautaa, sinkkiä, kuparia, kalsiumia, fosforia, magnesiumia, hivenaineita ja vitamiineja.

Reilun kymmenen kilometrin kävelyn jälkeen poikkesin hetkeksi Isoon Omenaan tutkailemaan kaikkea mielenkiintoista. Olipa muuten meidän Citymarkettiimme eksynyt noita jo monessa blogissakin hehkutettuja papupastoja ja hintaa noilla oli 5,49€. Vielä en omia kotiuttanut, mutta ehkä vielä jonain päivänä! Ompusta lähdettyäni kävelin vielä reilun kilometrin verran ja join (nautin) proteiinijuomani bussia odotellessa.

Ensiksi mainittakoon, että kun sheikkerini repusta kaivoin, yllätyin siitä, että se ei ollut vuotanut pisaraakaan. Aluksi pelkäsin reppuni puolesta, mutta Puhdistamon sheikkeri piti kyllä lupauksensa tiiviydestä ja kaikki sisältö oli kiltisti edelleen pullon sisällä kilometrien jälkeenkin. Pienen sheikkauksen jälkeen avasin korkin ja kulautin juomaa suuhuni. Mmmm, maistelua... Tämähän on kuin kurpitsansiementä - toisinsanoen herkullista! Juoma katosi kurkkuuni viimeistä pisaraa myöten nopeammin kuin osaatte edes kuvitella. Ehkä jopa liian nopeasti, koska olisin mieluusti juonut sitä enemmänkin, hehe.

Jos haluat proteiinijauheen, joka oikeasti maistuu hyvältä ja luonnolliselta, on tämä valintasi. Vaikka en ole koskaan maistanut esimerkiksi soijaproteiinia saati sitten muitakaan proteiineja, voin lähes luvata, että tämä pesee maullaan monet jauheet. Nyt siis kipin kapin proteiinijauheostoksille ja suunnaksi Ruohonjuuri!

PS. Samaiselta merkiltä löytyy Ruohonjuuresta myös viherproteiini, riisiproteiini ja ituproteiini.

1 kommentti: