maanantai 25. elokuuta 2014

"Sitä sun tätä"-eväspatukatMakunsa nämä eväspatukat saavat ylikypsistä banaaneistatahinista ja rusinoista. Pientä piparkakkumaista lisämakua tuo kaneli ja rouheisesta tekstuurista vastaavat isot kaurahiutaleet. Makeutensa ja kauniin värinsä nämä saavat paahteisesta kookossokerista. Jotta kaikki pysyisi koossa, on mukaan lisätty vielä hieman jauhoja sekä soijajogurttia.

Siskoni ensimmäinen kommentti näistä oli, että koostumus ei ihan vastaa sitä mitä nimi "patukka" antaa ymmärtää. Ehkä hän odotti saavan suuhunsa jotain rapeaa tai kovahkoa rakennetta - mahdollisesti jotain myslipatukkamaisen murenevaa. Nimesin nämä patukoiksi kätevän muotonsa vuoksi, mutta mikään ei tietenkään estäisi nauttimasta näitä isoina pannukakkumaisina paloina. Tällaisina näitä on helppo napsia myslipatukoiden, tai muiden patukoiden, tapaan suuhun kesken työpäivän. Suupielet pysyvät puhtaina, kun muoto on riittävän kapea eikä pienet palat herätä suurta huomiota asiakkaissa.

Nämä patukat maistuvat hyvin niin aikuisille kuin lapsillekkin - niin työpäiviin kuin retkillekkin. Kookossokerin alhaisen glykeemisen indeksin ansiosta verensokeritasapainosi ei nouse hetkessä pilviin ja kauran kuitu pitää olosi kylläisenä pitkään.Olisikohan sinunkin nyt korkea aika kaivella kaapeistasi esille sitä sun tätä ja loihtia terveellisiä herkkupaloja? ;)


2 kommenttia:

 1. Sisällysluettelo kuulostaa hyvältä! Saisiko vielä tarkemman reseptin; terveellisille välipaloille on aina tarvetta. Näillä voisi varustautua työpaikan palaveripullia vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun osaisinkin kertoa tarkemmin! Sen verran kuitenkin "mittasin", että näissä on 2,5 ylikypsää blendattua banaania, 0,5tl kanelia, reilu desi soijajogurttia, 1tl tahinia ja desin verran rusinoita. Kookossokerin määrä taisi olla jotain 0,75dl ja loput ainekset (kaurahiutaleet ja jauhot) sekoitin vain kunnes koostumus oli sopivanlainen. Leivitin leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistoin uunissa 150 asteessa kunnes koostumus oli riittävän kiinteä. :)

   Heittele siis vain aineksia sekaisin kaappiesi sisällöstä kuten minäkin tein! ;)

   Poista