keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Gluteeniton herkkuleipä - hävikistä herkuksi


Yhteen leipään tarvitset:
2dl juuresraastetta (porkkana, lanttu, etc.)
3dl vettä
1tl agavesiirappia
0,5tl ksantaania
2/3pss kuivahiivaa
2dl maissijauhoa
2dl hirssijauhoa
1dl kaurahiutaleita
1dl perunakuitua
1dl maissitärkkelystä
1,5rkl tulsinsiemeniä
ripaus suolaa

Raasta juurekset tai käytä esimerkiksi päivälliseltä jääneet porkkanaraasteet tai mehun teosta jääneet "kuidut". Sekoita joukkoon kädenlämpöä lämpöisempi vesi ja teelusikallisen verran agavesiirappia tai muuta makeutusta. Mittaa toisessa astiassa sekaisin kaikki kuivat aineet ja sekoita märkien ainesten joukkoon hitaasti lisäten. Anna kohota tunnin verran. Paista uunissa 225 asteessa 20-25 minuuttia. Nauti tuoreeltaan levitteen ja rouskuvien vihannesten kera.

PS. ole luova ja sekoita taikina kaapeistasi löytyvistä pussinjämistä ja kuivahtaneista juureksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti