lauantai 13. syyskuuta 2014

Syksyn värittämät jälkiuunileivät


Syyskuu on ihanaa aikaa! Puiden lehdet alkavat punertua ja kotimaiset juurekset ja hedelmät rantautuvat kauppoihin ja toreille. Isovanhempien pihan puut notkuvat luumuja ja omenoita ja kellarin kätköistä löytyy syksyisiä marja- ja omenamehuja vuosien takaa. Kesä näyttää vielä viimeisiä merkkejään lämpötilan kipuessa päivisin auringossa yli 20 asteen ja lintujen laulaessa iloisesti. Tee alkaa taas maistua taivaallisen hyvältä usean kuukauden tauon jälkeen pimenevien ja viilentyvien iltojen ansiosta. Ken voisi väittää etteikö syksy olisi ihanaa aikaa?


Väriloisto, mausteiset ja lämmittävät ruoat, kaulahuivi... Kyllä mä nautin!


Sesongissa olevat omenat ja luumut kätkeytyvät suolaisiin ja makeisiin taikinoihin, muuta ne sopivat myös täydellisesti esimerkiksi uunijuuresten kaveriksi. Happamat omenat muuttuvat uunin syleilyssä miellyttävän pehmeiksi ja makeiksi eivätkä juurekset välttämättä tarvitse muuta makeutusta. Sen sijaan pieni loraus hyvää öljyä ja tuoreita yrttejä ovat paikallaan. Uutta makuvivahdetta ja syksyn tuntua saat pienellä ripauksella kanelia.


Mistä asioista sinä nautit syksyssä?

2 kommenttia:

  1. Ihanasta väriloistosta, uusista teemauista, kirpeistä syysaamuista, auringosta, kynttilöiden polttamisesta ja siitä yleisestä fiiliksestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla odottelee kaapissa paketeittain teetä ja oikein odotan, että ilmat viilenevät oikein kunnolla, jotta teetäkin alkaa taas kulua tavalliseen tahtiin, joka minun tapauksessa tarkoittaa useaa kuppia päivässä. Hehe! :)

      Poista