perjantai 16. tammikuuta 2015

Iloinen kömmähdys ja pehmeän tuhti patukka

Iloinen kömmähdys. Kävin joulukuussa piipahtamassa muutamiin otteisiin Kampin Ruohonjuuressa, mutta yksi kerroista oli erityisen mieleenpainuva. Noudin silloisella kerralla myymälästä testiin uusia tuotteita. Nappasin paperisen testikassini käsiini kunnes huomasin sen olevan yltäpäältä öljyltä muistuttavan aineen peitossa. Kerroin, aina yhtä iloisille asiakaspalvelijoille, että kassissani on varmasti mennyt jotain rikki. He tutkivat kassin ja vaihtoivat rikkimenneen tuotteen uuteen tuotteeseen ja puhdistivat likaantuneet tuotteet huolellisesti. Samalla he vaihtoivat tuotteet puhtaaseen kassiin. Lopuksi he vielä pahoittelivat tilannetta ja kulunutta aikaa.

Sain kassin uudestaan käsiini. Lampsin se kädessäni ovista ulos kunnes varashälyttimet alkoivat piipittämään. Palasin takaisin myymälään ja pyysin tarkistamaan tuotteet. Tarkistus kävi pikaisesti ja käteeni ojennettiin kuin huomaamattani kaksi vegaanista proteiinipatukkaa. Olin hieman hämilläni... En oikein ymmärtänyt mistä on kyse kunnes eräs työntekijöistä kertoi sen olevan käytäntö mikäli hälyttimet piipittävät turhaan asiakkaalle. Nappasin patukat hymyssäsuin kassiini ja kiittelin kovasti ystävällisestä palvelusta. Otin pari askelta ovia kohti kunnes varashälyttimien piippaus kaikui taas myymälässä. Tuotteeni tarkistettiin uudelleen yksi kerrallaan, jotta hälyn syy saatiin selville ja käteeni tyrkättiin taas yksi patukka lisää.

Kolmas kerta toden sanoo. Kolmannella yrittämällä pääsin vihdoin ja viimein ulos kaupasta. Kassissani lojui nyt muiden testituotteiden ohella kolme patukkaa, tarkemmin sanottuna kolme vegaanista ja gluteenitonta proteiinipatukkaa, joiden testausta odotin kuin kuuta nousevaa. Maltoin kuitenkin mieleni ja patukat odottelivat kiltisti viikonlopun yli kassissa kunnes mielitekoni vihdoin vei mennessään.

Oli maanantai-ilta. Olin juuri tullut töistä ja pannut sosekeiton ainekset kattilaan kypsymään. Olo tuntui hieman vetelältä ja lantun pilkkomisen lomassa nautitut juurestikut eivät tuoneet kaivattua energiaa. Silloin mielitekoni sai vallan. Avasin keittiökaapin ja tarrauduin pikaisesti Ruohonjuuresta saamaani patukkaani ja avasin sen niin vikkelästi kuin suinkin pystyin. Näky oli erikoinen, ennennäkemätön, täysin erilainen kuin muissa syömissäni patukoissa. Patukka oli väriltään vaaleahkon ruskea ja muistutti ulkonäöltään hieman ehkä fudgea?. Siellä täällä näkyi hassuja vaaleampia ja tummempia pilkkuja. Ensipuraisu toi edelleen mieleeni fudgen. Koostumus oli mukavan tiivis ja murea, mutta kostea. Aika tuhti - sanoisin. Suussani maistui etäisesti suklaa ja hento vaniljainen maku. Haukkasin toisen palan. Olin myyty. Erilainen koostumus ja miellyttävän miedohko makumaailma olivat tehneet minuun vaikutuksen.

Seuraavat kaksi patukkaa katosivat parempiin suihin parin päivän sisällä ja uusiakin on tullut jo ostettua. Useampia.

Mihin patukkaan sitten ihastuin? TÄSSÄ se on, Pulsinin suklaahipuin varustettu vaniljaproteiinipatukka agavenektarilla ja ksylitolilla makeutettuna ja vihreäteeuutteella terästettynä. Riisi- ja herneproteiinilla täydennettynä ja hedelmämehutiivisteellä ja vaniljauutteella maustettuna.

Kuva lainattu ruohonjuuri.fi

Oletko sinä maistanut kyseistä patukkaa?

13 kommenttia:

 1. Olen maistanut ja kyllä tykkään. Mielestäni eivät ole liian makeita, vaan juuri sopivia. Maple Peanut on tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin kolmen viime vuoden aikana on tullut syötyä tuhottomasti taatelein maustettuja ja makeutettuja patukoita ja vaihtelu todellakin virkistää, sen takia tästä pidinkin, kun maku ei ollut liian imelä eikä hallitseva. :)

   ps. täytyykin seuraavaksi maistaa mainitsemaasi. Kiitos siis vinkistä merikukka! :)

   Poista
 2. Kuulostaa just loistavalle herkulle, pitääpä maistella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava se onkin! Eroaa edukseen monista muista patukoista miellyttävällä koostumuksellaan ja miedohkolla maullaan. Yummy! :)

   Poista
 3. En ole vielä maistanut, mutta tämän hehkutuksen jälkeen aion ehdottomasti kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Mahtavaa vaihtelua ainaisille taatelipohjaisille äklömakeille (vaikka hyviä ne ovatkin..) patukoille. :)

   Poista
  2. Joo rupeaa pikkasen taatelipohjaiset jo riittämään, vaihtelu tekee hyvää :)

   Poista
  3. http://www.groupon.fi/deals/koko-suomi/gg-premium-brands-4-less-1-13-117/54374085 tuli vastaan toi ja tulit mieleen :)

   Poista
  4. VAU! Kiitos Lemmi vinkistä! :)

   Poista
 4. Täytyykin kotiuttaa viikonloppuna! :) Kuulostaa ihanille mmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taidan napata noita mukaani Ruohonjuuresta taas huomenna, kun keskustaan kerran menen! Tuskin tosin maltan odottaa, vesi kielellä jo nyt.. :p

   Poista
 5. Tää on mun ylivoimaisesti lemppari proteiinipatukka! Ja kuinka sopivasti, ainoa Pulsin jota saa Savonlinnan Lifestä eli lähimmästä luontaistuotekaupasta :) Ja aina, kun käyn reissussa, näitä täytyy saada evääksi.. Ihanaa kun voi hyvillä mielen vetää tuollaisen herkun reissueväänä. Kelpaisi hyvin herkkupäivän herkuksikin mulla. <3 Mitkä ne kaksi muuta makua olivat, joita maistoit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että löytyy muitakin, jotka ovat ihastuneet tähän patukkaan! Tämä todella on kaikkien kehujensa arvoinen tuote :p

   Siis sain Ruohonjuurelta kolme samaa makua, eli kolme näitä esitelemiäni patukoita. Hyllyssä olen kuitenkin nähnyt makuina myös appelsiini-suklaata ja vaahterasiirappi-maapähkinää. :)

   Poista