sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Pikaruokaa parhaimmillaan

Pikaruoka mielletään yleensä hampurilaisateriaksi tai noutopizzaksi. Sellaiseksi, joka tihkuu rasvaa ja täyttää kertaheitolla päivän suolatarpeen. Minä en sellaisiin koske. En ainakaan, jos ja kun kyse on "perinteisellä" tavalla valmistetuista mätöistä. Ne eivät saa vettä herahtamaan kielelleni. Jo pelkkä rasvan etova ja voimakas haju saa oloni tukalaksi. Sellaiseksi, että viimeisetkin ruokamieliteot katoavat kuin tuhka tuuleen. Siksi en niitä myöskään syö. 

Onneksi pikaruoan ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää epäterveellistä mättöä vaan lautaselleen voi saada täytettä esimerkiksi tästä herkullisesta nuudelikulhosta. Ruoasta, joka valmistuu muutamissa minuuteissa muutamasta raaka-aineesta ja sopii oikeastaan syöjälle kuin syöjälle.


Pikaiseen nuudelikulhoon tarvitset:
ohuita riisinuudeleita
luomumaissia
luomupapuja
currytahnaa
kirsikkatomaatteja
hiivahiutaleita*
loraus soijakastiketta
+
koristeluun vihreitä yrttejä

Valmista riisinuudelit. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää nuudelit joukkoon. Nosta kansi päälle ja jätä nuudelit kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi tai kunnes ne ovat riittävän kypsiä. Kaada ylimääräinen vesi pois. Lisää joukkoon loraus öljyä ja valutetut pavut ja maissit sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Nosta kattila takaisin levylle. Anna seoksen kuumentua parisen minuuttia. Mausta lopuksi esimerkiksi tandooricurrytahnalla. Tarjoile halutessasi tuoreiden yrttien kuten korianterin tai thai-basilikan ja soijakastikelorauksen kera. Ripottele päälle vielä viimeiseksi riisipohjaisia hiivahiutaleita. Nauti!


*Reseptissä käytetyt vitamiinirikkaat Rapunzelin riisipohjaiset hiivahiutaleet ovat perinteisiin ravintohiivahiutaleisiin verrattuna maultaan aromikkaampia ja voimakkaampia. Ne sopivat mielestäni erityisen hyvin riisiruokiin, mutta maistuvat myös esimerkiksi avokadolla sivellyn riisikakun päällä. Parhaiten hiutaleiden ravintoaineet saa säilymään, kun lisää ne vasta valmiiseen, jo kuumenettuun, ruokaan. Toki hiutaleet sopivat myös kylmiin ruokiin. Kokeile niitä esimerkiksi peston seassa, erilaisissa dippeissa ja levitteissä tuomaan juustoista makua.

4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä pikaruokaa parhaimmillaan! Meillä on siis aika sama maku pikaruoan suhteen. :) Ja tuollaiseen nuudeliannokseen ei tarvitse aina olla kummoiset lisukkeetkaan, kun erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla saa siitä maistuvaa. Mukavaa uutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellista pikaruokaa! Syntyy ihan hujauksessa ja maistuukin hurjan hyvältä. Loraus soijakastiketta annoksen päällä teki ruoasta vielä astetta herkullisemman. Mums! :)

      Mukavaa alkanutta viikkoa sinnekkin Niina! :)

      Poista
  2. Vitsi miten hyvältä näyttää! Tämä päätyy kyllä mun huomisen ruokalistalle. Minkä merkkisiä hiivahiutaleita käytät? :) Entä nuo nuudelit? Minulla on kerran ollut riisinuudeleita ja ne meni ihan ihme muusiksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tällä hetkellä käytössä Rapunzelin riisipohjaisia hiivahiutaleita, joissa on aivan omanlaisensa aromi. Sopii mun mielestä yrityisesti riisiruokien kanssa :p Valioravinnon hiivahiutaleet on kans erityisen tuttuja mulle, niitä on tullut käytettyä jo useampi vuosi.

      Kotoa löytyy nyt ViiVoanista ostettuja riisinuudeleita, mut toki mitkä vaan käy! Ja tosiaan, ohuita riisinuudeleita EI KANNATA keittää. Riittää, kun kiehauttaa veden ja lisää ne nuudelit sinne veteen kypsymään sopivaksi aikaa, niin että kattila on pois liedeltä.

      Toivottavasti ruoka maittaa mikäli se ruokalistallesi päätyy! :)

      Poista