Syynäätkö tuotteiden päivämäärät aina ennen kuin käytät niitä? Vai oletko niitä, jotka ottavat aistinsa käyttöön? Tsekkaavat, nuuhkivat ja maistavat?
Minä olen niitä, jotka käyttävät aistejansa. Itseasiassa, jos tarkkoja ollaan, en edes muista milloin viimeksi olisin tsekannut päivämääriä kotonani. En näe sitä millään tasolla tarpeelliseksi. Aistit kyllä kertovat onko jokin tuote kunnossa vai ei.
Omista ruokakaapeistani ruokaa ei mene roskiin, ja hyödynnän ruoanlaitossa niin naatit kuin monet kuoretkin. Kiivit syön kuorineen smoothieissa, lantut nakertelen sellaisenaan ja omenaa en edes osaisi kuvitella kuorivani. Kuivatuotteet nyt huonoiksi eivät edes mene, joten niiden ruokahävikki on taloudessani lähes nolla.
Muiden luokse, pääosin isovanhemmilleni, tullessani tykkään aina kaivella kaappeja "vanhentuneiden" tuotteiden toivossa. Joskus löytyy vain pari maitotuotetta, joskus taas muutamia keitettyjä perunoita ja joskus on tyytyminen hillopurkin jämään. Silloin tällöin kaappeihin taas on kertynyt suurempi määrä erilaisia ainesosia. Niistä se inspiraatio vasta lähteekin laukkaamaan!
Tänään kaivelin kaapeista lukuisia raaka-aineita, joiden päivämäärät alkoivat vuodesta 2012 - joukosta löytyi siis kaikennäköistä vuosilta 2012-2015. Ja mitä noista ruokatarvikkeista sitten syntyikään? No, syntyivät nämä tummat, vegaaniset, muhkeat luumusoseella voidellut sämpylät.
Taikinaan eksyi nämä tuotteet / "parasta ennen" -päiväys :
Mämmi / 18.05.2014
Luumumarmeladi / 01.04.2012
Durumvehnäjauho / 31.01.2014
Vehnäjauho / avattu pussi
Vehnälese / 18.09.2013
Kauralese / 29.09.2014
Kaurahiutale / 20.12.2014
Perunamuusijauhe / avattu pussi
Saksanpähkinä / 09.03.2015
Kasvirasvasekoite / 16.04.2015
Sämpylät saivat hyvän vastaanoton niin isovanhemmiltani kuin enoltanikin - sämpyistä katosi ensi-istumalla mukava määrä. Erityistä kiitosta sai rapea kuori ja sopivasti kypsä, pehmeä, sisus.
Mukavaa loppuviikkoa ja muistakaahan hyödyntää kaappienne aarteet!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti