tiistai 4. elokuuta 2015

Parempaa toffeeta ja lakritsia

OKEI. Ennen kuin luet tätä postausta suosittelen syömään riittävän kokoisen aterian, jotta herkkuhimosi ei pääse kasvamaan turhan suureksi.


Oletko yksi niistä, joka haluaisi vaihtaa herkkupäivän herkut parempiin vaihtoehtoihin?
Yksi niistä, joka välttelee valkoista sokeria ja turhia lisäaineita?
Yksi niistä, jolle herkut kuitenkin maistuvat?

Tässä on vaihtoehto sinulle - täysin luonnollinen ja äärimmäisen herkullinen sellainen.


Sain testiin joitain viikkoja sitten Ruohonjuurelta Getraw:in luomulaatuisia, vegaanisia ja gluteenittomia raakapatukoita. Patukoita, joiden pohjana toimivat ihanan makeat ja pehmeät taatelit. Jokaisesta patukasta löytyy ravintoarvoa kohottamaan melko hienoksi rouhittuja manteleita sekä cashewpähkinöitä. Parista pötkylästä löytyy edellä mainittujen ainesten lisäksi myös hassel- ja saksanpähkinöitä. Tuotteet on maustettu kukin omalla tavallaan. Ainesosista löytyy niin lakritsia, vadelmaa, carobia kuin kaakaotakin. Lisämakeutta on tuotu maltillisella määrällä (3%) agavesiirappia.

Nämä Ruotsissa valmistetut patukat ovat raakapatukoiden aatelia jo ihan pelkästään siksi, että nämä tulevat niinkin läheltä kuin naapurimaastamme. Maut ovat omaperäisiä ja varsin uniikkeja. Lakritsisia patukoita ei löydy moneltakaan valmistajalta ja toffeinen on ainakin itselleni aivan uusi makukokemus. Muita makuja kyseisellä merkillä ovat vadelmainen "berryBOOST" ja äärimmäisen suklainen "chocolatechock". Ja miksi sitten äärimmäisen? No, harvasta raakapatukasta löytyy raakasuklaata niinkin suuri määrä kuin 12%. Tämä prosenttimäärä sisältää siis ainoastaan aitoa ja ehtaa suklaata. Suklaata, joka syntyy kahdesta raaka-aineesta, kaakaomassasta ja kaakaojauheesta.

Omia makuhermojani viettelivät eniten lakritsin makuinen "liquoriceboom" ja toffeinen "toffeemania", vaikkei "sisarukset" näille paljoa hävinneetkään.


Lakritsiuutteella ja anisöljyllä ryyditetty "liquoriceboom"-patukka tuoksuu reilusti lakritsalle heti avaamisen jälkeen. Ensipuraisu tuo mieleen lapsuuden yskänlääkkeet - tosin hyvässä mielessä.  Maku on melko vahva, mutta ei suinkaan liian. Patukan mausta pystyy aistimaan niin vaniljan, makeat taatelit kuin pähkinätkin. Mehevän ja pehmeän koostumuksen seasta löytyy rouheisia pähkinä- ja mantelipaloja. 

Tämä, jos joku tyydyttää lakritsan- ja makeanhimon hetkessä! Voit siis huoletta unohtaa niiden epäterveellisten ja epäluonnollisten Pandan ja Fazerin (sori vaan!) lakupötköjen ostamisen lähikaupasta. Ja mikä parasta hei, tämä patukka on täysin gluteeniton toisin kuin tavanomaiset lakupötköt. HUURRAA!Toiseksi suosikikseni nousi "toffeemania"-patukka, joka saa toffeisen makunsa luonnollisen makeasta carobista, kinuskisesta mesquitejauheesta, hasselpähkinöistä ja vaniljajauheesta. Mukana on myös ripaus laadukasta Himalajan suolaa, joka kruunaa yleensä tuotteen kuin tuotteen. Maku on yllättävän lähellä toffeeta, ja oma makuaistini aistii patukassa aavistuksen mulperimaisuutta, vaikka ei sitä sisälläkkään. Muiden patukoiden tavoin myös tämä omaa pehmeän koostumuksen ripauksella rouskuvia pähkinöitä.

Välipalapatukaksi tämä on omasta mielestäni melko makea, mutta herkkupäivän herkuksi erittäin oivallinen ja sitäkin maistuvampi. "Oikealle" toffeelle todellinen kilpakumppani - aivan takuuvarmasti!

Jotta ette joudu jäämään nuolemaan näppejänne (tai pyyhkimään kuolasta kastunutta pöytäänne) suosittelen kirmaamaan pikimmiten Ruohonjuureen, josta nämä patukat saa nyt mukavaan reilun -15% alennukseen. Kaupoille siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti