sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Lakritsia itse tehden - KYLLÄ KIITOS!

En tiedä mistä aloittaisin. Olen tapellut nettini kanssa torstaista lähtien ja olo on ollut vähintäänkin todella epätoivoinen ja saamaton. Olen kokeillut kaikkia mahdollisia keinoja tilanteen korjaamiseksi, mutta pienintäkään elon merkkiä toiminnasta ei ole tullut. On palautettu ja asennettu käyttöjärjestelmä uudelleen, pidetty reititintä tuntikausia sammuksissa, säädelty asetuksia.. - ja mitähän vielä? Tapeltu on. Tosissaan.

Kaikki johdot on irroitettu valehtelematta ainakin sata kertaa. On vaihdettu reitittimen paikkaa huoneesta toiseen. On kokeiltu toimivuutta tai paremminkin toimimattomuutta niin kännykällä kuin tabletillakin - jopa ikivanhalla tietokoneellani. Ei merkkiäkään toimivuudesta. Laitteet ovat kyllä kokoajan löytäneet langattoman verkkoni ja niin sanotusti kirjautuneetkin siihen, mutta nettiin ei ole päässyt. Internetyhteys on ilmoittanut välillä olevansa "rajoitettu" ja välillä "suojattu". Huoh.

Juuri hetki sitten huomasin, että se kamala keltainen kolmio on kadonnut verkkoyhteyteni edestä tarkoittaen sitä, että netti toimii taas. En tiedä pitäisikö hyppiä ja pomppia ilosta, mutta mieli ainakin tekisi. Oikeasti! 

Jopas onkin ollut säätö. Synkistelyt kuitenkin sikseen - siihenhän ei ole enää syystä, kun netti taas toimii, WUHUU - ja tähän ihanaan herkkuun. Herkkuun, johon äitinikin ihastui napaten muutamia lakuja suuhunsa eilen täällä käväistessään.
Kotitekoisiin lakuihin tarvitset:
2,5rkl melassia*
noin 1tl lakrtisijauhetta*

Mittaa melassi pienelle paistinpannulle. Kuumenna liedellä juoksevaksi ja anna kuplia muutamia kertoja. Nosta pannu liedeltä ja sekoita sekaan lakritsijauhe ja kurpitsasiemenjauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Muotoile lämpimästä massasta haluamasi muotoisia lakuja. Anna makeisten jäähtyä ennen nauttimista. Tarjoiltaessa koostumuksen tulisi olla pehmeä, mutta kuitenkin sopivan kiinteä.

*tarvittavien ainesosien kohdalta löytyy linkkin tuotteeseen, jota itse käytin reseptissä.

4 kommenttia:

 1. Ooooooh näitä on pakko kokeilla joskus, näyttää todella herkulliselta! <3

  Netin kanssa tappeleminen on todella turhauttavaa, saatika sitten jos siihen menee noin monta päivää! Huoh, tuli melkein ärsytys puolestasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yuummss, napostelin viimeiset lakut lauantai-iltana suuhuni hitaasti nauttien. Eilen sitten lakuhimoissani leikkailin viiltoja kuivattuihin viikunoihin ja kaadoin sisälle lakritsijauhetta. Toimi pikaherkkuna täydellisesti! :)

   Tuntuu, että saan aina olla tappelemassa tämän netin kanssa.. Huoh.. :/

   Poista
 2. Miten kauan nämä säilyvät ja miten kannattaa säilyttää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ovat esillä niin nämä katoavat kyllä parempiin suihin alta aikayksikön! ;)

   Säilytyksen luulisi onnistuvan hyvin ilmatiivissä rasiassa huoneenlämmössä. Kannattaa toki huomioida, että lakut saattavat takertua hieman toisiinsa kiinni. Lakuja voi koittaa "kuivatella" huoneenlämmössä esimerkiksi leivinpaperin päällä yön yli, jolloin pinta hieman kuivahtaa ja takertuvuus vähenee. :)

   Poista