tiistai 1. joulukuuta 2015

Mintturaakikset TESTISSÄ!

Voittaja on selvinnyt! Pitkän ja hartaan maistelun tuloksena olen vihdoin saanut ränkättyä kuvassa esiintyvät mintturaakikset paremmuusjärjestykseen. Voittajan valinta oli loppujen lopuksi todella helppo ja selkeä itselleni. Olen aina pitänyt kunnolla suklaisista mauista ja voittajaksi selvisikin näistä kaikista tummin, 72%:n kaakaopitoisuuden omaava suklaa. Viimeiseksi jäivät 60%:n suklaat niiden pehmeän rakenteen, melko makean maun ja helposti sulavan koostumuksen takia.

Kaikki suklaat olivat yksin maisteltuina todella hyviä ja mukavasti minttuisia, mutta samaan aikaan maisteltaessa makuerot olivat melko huimia. Tästä oppineena aionkin tästä lähtien kotiuttaa vähän laajemmin erilaisia raakasuklaita.

Niin, ja aivan kuten kahvissa, on kaakaoissakin paljon makueroja. Suosittelen siis testaamaan erilaisia tummasuklaita kunnolla ennen johtopäätösten tekoa. Eikun maistelemaan sitten vaan!

Todettakoon vielä, että suklaiden kaakaopitoisuus on hyvin verrattavissa koostumukseen. Mitä tummempi suklaa, sitä kovempi koostumus. Alhaisen kaakaopitoisuuden omaavat suklaat saattavat myös omata hieman "jauhoisan" maun ja koostumuksen erilaisten jauheiden takia.


Rawr Raw Chocolate After Dinner -mintturaakasuklaa : Selvä voittaja! Ihanan suklainen ja viettelevän minttuinen makunautinto, joka omaa tummasuklaamaisen - sopivan kiinteän ja "rapsahtavan" - koostumuksen. Maltillisesti makea ja erityisesti tummasuklaafanien makuun sopiva.

Ainesosat: Kaakaomassa*, kaakaovoi*, kookospalmusokeri*, lucuma*, carobjauhe*, minttuöljy 0,012%, vanilja*.
* = luomulaatua. Suklaan kaakaopitoisuus vähintään 72%.

CocoVi -mintturaakasuklaa : Maku hyvin lähellä aiempaa, mutta maussa hieman hintsummin minttua ja jokin pieni - joskaan ei huonolla tavalla - eroava maku. Koostumus mieluisan tummasuklaamainen.

Ainesosat: Kaakaomassa*, kaakaovoi*, palmusokeri*, lucuma*, carob*, minttuöljy*, vanilja*. 
* = luomulaatua. Suklaan kaakaopitoisuus vähintään 69%.

Conscious Mint Hint -mintturaakasuklaa : Makea ja pehmeä minttusuklaa. Mukavasti minttuinen ja aavistuksen kanelinen makunautinto. Hieman muista eroava, mutta kuitenkin erittäin maukas suklaa. Pienehkö miinus palojen helposta murentumisesta.

Ainesosat: Kaakaovoi*, agavesiirappi*, kaakaojauhe*, kookosöljy*, villi carob*, piparminttuöljy*, kaneli*, Himalajan suola. 
* = luomulaatua. Suklaan kaakaopitoisuus vähintään 60%.

Pana Chocolate -mintturaakasuklaa : Reilusti makea ja pehmeä raakasuklaa suussasulavaa raakasuklaata etsivälle. Palat kookkaita ja helposti sulavia. Erityisesti herkkusuiden ja vaaleampien - miedompien - suklaasyöjien valinta. Koostumukseltaan näistä kaikista pehmein.

Ainesosat: Kiinteä kaakao 60 % min. (kaakaovoi* ja kaakaojauhe*), kookosöljy*, tumma agavemesi*, carob*, kaneli*, piparminttuöljy, himalajan kristallisuola. 
* = luomulaatua. Suklaan kaakaopitoisuus vähintään 60%.


*Suklaat saatu testiin Ruohonjuuresta.

2 kommenttia:

 1. Minttusuklaa on kyllä ihanaa! Tällaiset suklaatestit ovat hauskoja sekä lukijalle että testaajalle - mielenkiintoista kuulla mikä on hyvää, ja takuulla mielenkiintoista päästä maistamaan neljää eri suklaata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttusuklaa todella on! Näiden suklaiden lisäksi maistelin Puhdistamon minttusuklaata (vahingossa - en tiennyt sen olevan ei-vegaanista!). Makustellessani sitä maistoin jonkun oudon maun, jonka takia kävin heti syynämässä paketin läpikotaisin. Hunajahan siellä ainesosoluettelossa komeili.

   Ikävä sanoa, mutta minun makuuni suklaa oli todella pahaa. En tykännyt rakenteesta saati sitten maustakaan. Iuh - ei jatkoon! :)

   Poista