keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Paljastus matchasta ja uusi suosikkijuoma

Happiness in a bottle.


Tässä paljastus, jota en haluaisi myöntää ääneen. Koska kuitenkin bloggaajia ollaan, niin pieniä oman elämänsä salaisuuksia lienee hyvä kertoa - vai mitä mieltä olette?

Paljastus tulee tässä. En ole koskaan juonut matchaa. En ikimaailmassa. En, vaikka sitä on kehuttu pilvin pimein. En, vaikka se sisältää huimasti ravintoaineita. En, vaikka sen maun on sanottu olevan herkullinen. En, vaikka matcha latet näyttävätkin hurjan hyviltä!

Miksi? Syy on melko selvä - vai onko sittenkään? Kaikki minut tuntevat tietävät, että pidän erityisen paljon teestä. Jos kuitenkin tarkkoja ollaan, niin teet ovat inhokkejani. Teelehtien maku ei omiin makunystyröihini uppoa. Maku on monesti ruohoinen tai muuten vain ikävä. Raikkautta en löydä tai sitten niissä ei sitä ole. Jos teelehtien sekaan vielä tunkee erilaisia makuaineita, on makuelämys entistäkin kammottavampi. Ei kiitos. Sen sijaan yrttiteet ovat lähellä sydäntäni.

MUTTA... Suurimmat syyt matchan vierastamiselle ovat takuulla olleet ennakkoluulot. Kun on elämänsä aikana juonut lähes aina vain huonoa tai väärin valmistettua vihreää teetä, on vaikea muuttaa asennettaan. Lähtökohtaisesti vihreä tee saa jo ennen maistamistaan kylmät väreet kulkemaan selkääni pitkin. Ensimmäinen kulaus on useimmiten yökkäilyä. Loput lämpöisestä viherjuomasta sitten tuppaavatkin jäämään kuppiin. Ikävää, tiedän.


Onneksi makuaistiaan voi kuitenkin kehittää. Kaikesta voi oppia pitämään, kun vain riittävästi maistelee. Minulle kävi juuri niin, ja itseasissa jopa kertaheitolla. Rakastuin ja ihastuin nimittäin palavasti matchaan niin hullulta kuin se kuulostaakin, tai tarkemmin sanottuna matchalla maustettuun kookosveteen. Kookosveteen, jonka maku on hienoisesti matchainen, hennon pehmeä, keveän makea ja virkistävän raikas. Herkullinen.
 
Kyseessä on Ruohonjuurissa myytävä 280ml:n lasipulloon pakattu *Taste of Nirvanan matchalla maustettu kookosvesi. Juoma, joka ei sisällä lainkaan lisäaineita, gluteenia eikä laktoosia. Ei sokeria tai muitakaan vastaavia makeuttajia. Vain luonnon omia parhaita raaka-aineita, matchajauhetta ja kookosvettä. Ravintosisällöltään tämä vihreä juoma on hyvinkin kevyt, yhdestä pullollisesta saa energiaa keskikokoisen omenan verran. Parasta tässä juomassa on kuitenkin ehdottomasti maku, ei ainesosien kehutut terveysvaikutukset.

Lämpöisten kelien, kotibrunssien ja piknikhetkien parhaimman janonsammuttajan ja kilisteltävän saa vielä tämän kuun loppuun saakka Ruohonjuurista alennettuun hintaan. Samaan syssyyn suosittelen kotiuttamaan pullollisen tai pari saman sarjan kookosvettä hedelmälihalla - herkullisen virkistävää sekin!

Jos matchalla maustettu kookosvesi ei kuitenkaan maistu, suosittelen kokeilemaan matchajauhetta makupariksi suklaisten raakapalleroiden kanssa. Takuuvarma yhdistelmä!


1 kommentti:

  1. Minäkään en ole ikinä juonut matchaa! Olen lukenut siitä ja päässäni on pitkään ollut ajatus "pitäisi maistaa" mutta jotenkin se on jäänyt vaan siihen ajatukseen.. Tämä kuulostaa kyllä todella herkulliselta! Ihanan raikkaita kuviakin olet ottanut :)

    VastaaPoista