maanantai 29. elokuuta 2016

Jalotofu-linssicurry riisillä


Jalotofu-linssikastikkeeseen tarvitset (4-6 henk.):

reilusti curryjauhetta
öljyä paistamiseen

kaksi pientä sipulia
yksi valkosipulinkynsi
linssejä
 vettä

kaksi tomaattia
puolikas nektariini
noin 3dl kasvikermaa (kaura, kookos..)
chilikastiketta
ripaus kookossokeria
suolaa

Kuutio tofu sopiviksi paloiksi. Puristele palat huolellisesti kuivaksi esimerkiksi keittiöliinalla tai talouspaperilla. Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon reilusti tai makusi mukaan curryjauhetta. Kaada tofupalat joukkoon. Paista kunnes palat ovat saaneet rusehtavan ja paistuneen, rapean, pinnan. Siirrä palat kulhoon tai muuhun astiaan odottelemaan.

Hienonna yksi iso tai pari pientä sipulia ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä kypsiksi. Lisää joukkoon noin desin verran punaisia linssejä ja niiden tarvitseva vesimäärä. Kun linssit ovat lähes kypsiä, paloittele sekaan puolikas nektariini ja kaksi tomaattia. Anna kypsyä pari minuuttia. Kaada joukkoon haluamasi kasvikerma ja hauduta kastiketta kannen alla viitisen minuuttia. Lisää sekaan lopuksi rapeaksi paistetut tofukuutiot, chilikastike, kookossokeri ja suola. Sekoita. Tarkista maku.

Tarjoile herkullinen Jalotofu-linssikastike esimerkiksi riisin ja paahdettujen maapähkinöiden kera.

6 kommenttia:

  1. Varmaan 85% vegaaniset kasvisruuat -ryhmän julkaisuista on sulta... joku raja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ryhmän ideana ole jakaa inspiraatiota ja reseptejä? Niin olen ainakin ymmärtänyt. Mikäli postaukseni sinua haittaavat, kannattaa olla kiinittämättä niihin huomiota ja sivuuttaa ne. Tarkoitukseni ei missään nimessä ole saada ihmisiä ärsyytymään, kuten varmaan ymmärrätkin.😊

      Poista
    2. Niin on. Ryhmä ei siis ole "mainosta blogiasi" -ryhmä tai "spämmää tänne kuviasi" -ryhmä jonne laitetaan samasta reseptistä neljä eri julkaisua.

      Poista
    3. Pahoittelut! Monesti multa on pyydetty kuvan julkaisun jälkeen reseptiä ja olen kokenut helpoimmaksi tavaksi linkittää blogista löytyvän reseptin. Taidan tästä lähtien siis julkaista vain kuvia, jotten saa ihmisiä ärsyyntymään. Kiitos palautteesta, otetaan opiksi! 😊

      Poista
  2. Moi! Aijaa, musta taas on kiva kun linkkaat blogin ryhmään. Ois jääny tääki ihana resepti huomaamatta ilman :) Eli kiitos!

    VastaaPoista
  3. Älä välitä valittajista! Ihana blogi!!! :)

    terv. Laura Airola

    VastaaPoista