lauantai 22. lokakuuta 2016

Manteli-kastanjakeksit hapankirsikoilla

En ole koskaan ollut liiemmin keksien rakastaja tai niiden himoitsija. Vegaaniuden ja vilja-allergian myötä on valikoimakin supistunut niin paljon, että olen suosiolla jättänyt keksit hyllyyn niitä himoitseville. Ne suhteelliset harvat cookiesit, joita periaatteessa voisin mussutella sisältävät monesti jotain sellaista, jota en mielellään suustani alas pistäisi. Tähän kuuluvat muun muassa palmuöljy ja valkoinen sokeri.

Tavallisten kauppojen huonohkon annin takia olen aina päätynyt tekemään keksini itse himon yllättäessä. Luomissani kekseissä maistuvat kulloinkin ne maut, joista sillä hetkellä innostun. Tällä hetkellä suurimmat suosikkini leivonnassa ovat ihanan kirpsakat hapankirsikat sekä kastanjahiutaleet. Kummatkin tuovat mielenkiintoista ja uudenlaista makua erilaisiin leivonnaisiin - unohtamatta sitä tekstuuria, joka niistä syntyy.

Näissä kekseissä yhdistyvät siis ne maut, joista tällä hetkellä sytyn; taatelisiirapin aromikas makeus, mantelijauhon paahteisuus, kauran pehmeys, kastanjahiutaleiden mietous sekä hapankirsikoiden kirpeys. Kaikki hyvä yhdessä - mitä muutakaan sitä ihminen voisi ruoaltaan toivoa!


Hapankirsikka-manteli-kastanjakekseihin tarvitset:

0,5dl vettä
0,5dl taatelisiirappia
1dl mantelijauhoja
0,5dl kaurahiutaleita
0,5dl kastanjahiutaleita
kourallinen hapankirsikoita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mittaa vesi ja taatelisiirappi kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kuivat ainekset ja hieman pienityt kapankirsikat. Sekoita ja anna turvota hetki. Muotoile massasta noin 8 keksiä leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia tai kunnes haluttu tulos on saavutettu. Keksien tulisi jäädä sisältä pehmeiksi ja pinnaltaan kivan rapeiksi.

Nauti hieman jäähdyttyään hyvän kahvin tai teen kera! Parasta on, jos saat napattua hyvän ystävän kanssasi jakamaan tämän makunautinnon.

4 kommenttia:

  1. Hei, haluaisin kysyä maailman parhaan banaanileipäsi reseptistä, että mitä luulet tapahtuvan jos ohjeen kaksinkertaistaa korkeamman leivän aikaansaamiseksi? :) Uhka vai mahdollisuus? Suunnitteilla joulupöytään jälkiruoaksi. Kiitos ihanista resepteistä!

    VastaaPoista
  2. Voiko kastanjahiutaleet korvata jollain, millä? Ja taatelisiirapin tilalle sopisi varmaan hunaja tai agavesiirappi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän voi, mutta silloin kekseistäsi jää puuttumaan kastanjan kiva maku ja tekstuuri. Voit kokeilla tilalle esimerkiksi hirssihiutaleita tai vain enemmän kauraa tai mantelijauhoa. Tuskin siinä pieleen voi mennä. :)

      Taatelisiirapin tilalle voi varmasti käyttää agave-, vaahtera- tai kookos(nektaria)siirappia.

      Poista
  3. Voiko kastanjahiutaleet korvata jollain, millä? Ja taatelisiirapin tilalle sopisi varmaan hunaja tai agavesiirappi?

    VastaaPoista