tiistai 16. huhtikuuta 2019

Kauravohvelit grillatulla savutofulla ja tuoreilla vihanneksilla

On reseptejä ja elämää mullistavia reseptejä. Tervetuloa jälkimmäisen, elämän mullistavan, mielettömän yksinkertaisen ja tajuttoman herkullisen muutaman raaka-aineen sisältävän reseptin pariin. Toivottavasti ihastut aivan kuten minä!


Kolmeen vohveliin tarvitset:

2dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1dl kaurajauhoja (gluteenittomia)
4dl vettä
+
mausteeksi suolaa, paprikajauhetta ja persiljaa

Mittaa kulhoon kaurahiutaleet sekä kaurajauhot. Kuumenna vesi vedenkeittimessä kiuhuvaksi ja lisää kuivien ainesten joukkoon. Lisää massaan makusi mukaan suolaa ja halutessasi mieleisiäsi mausteita. Kuvan vohvelit saivat lisämakua paprikajauheesta ja kuivatusta persiljasta. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia. Sekoita pari kertaa, jotta vesi imeytyy tasaisesti. Massa on paksua, joten älä pelästy sitä.

Laita vohvelirauta kuumenemaan kuumimmalle teholle. Lusikoi massasta noin kolmasosa vohveliraudalle ja paina rauta kiinni. Anna vohvelin kypsyä kunnes pinnat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Elastisemman vohvelin saat, kun annat vohvelin jäähtyä hetken aikaa ennen nauttimista. Rapeaa koostumusta halajava syö vohvelinsa heti raudasta tultua.

Tarjoile herkullinen kauravohveli vohveliraudan välissä "grillatulla" Jalotofun savutofulla, tuoreilla vihanneksilla, rouskuvilla paahdetuilla siemenillä sekä sweet chili -kastikkeella. Voit toki myös täyttää vohvelit omilla mielitäytteilläsi. Rullaa ja nauti!

pst. Voit halutessasi hyödyntää samaa reseptiä myös makeisiin vohveleihin, mutta korvaa silloin "suolaiset" mausteet makeilla, kuten vaniljalla ja kanelilla. Voit myös jättää mausteet kokonaan pois, mutta suolaripauksesta ei kannata luopua.

psst. Vohvelit onnistuvat myös pelkistä kaurahiutaleista. Silloin veden määrä on hiukkasen eri ja sopiva koostumus löytyy kokeilella. Pääasia on, että vohveliraudan väliin lusikoi melko paksua massaa/puuroa, jolloin onnistuminen on taattu.

pssst. Jos kuitenkin haluat tehdä reseptin mukaisen vohvelin, mutta kaapistasi ei löydy kaurajauhoa, voit blendata kaurahiutaleet kaurajauhoiksi kätevästi joko blenderillä tai sauvasekoittimella. Aikaa toimintoon menee joitain sekunteja, joten työläästä hommasta ei ole kyse.

2 kommenttia:

  1. To be sure, I am completely agree with you, I am an amazing fan of your site, you structure enlightening articles.

    Keep making such amazing post,


    Thanks for sharing.

    Are You Looking for local or outstation rides ? Best taxi services. Book Aashi holidays service & enjoy your trips.


    Taxi services in Jaipur |

    Taxi in jaipur |

    Jaipur Sightseeing Taxi |



    Regards

    Sameer

    VastaaPoista