maanantai 1. lokakuuta 2012

Puetko sinä turkiksen?

Älä tue turkistarhausta ja säästä eläimet kärsimykseltä! Kansalaisaloitteen voi nyt allekirjoittaa sähköisesti osoitteessa http://www.tarhauskielto.fi/blog/kansalaisaloitteen-voi-nyt-allekirjoittaa-saehkoeisesti .
kuva oikeuttaelaimille.net
"Pienissä, virikkeettömissä ja luonnottomissa häkeissä elävillä eläimillä on monenlaisia oireita, jotka kertovat henkisestä häiriintymisestä. Varsinkin minkeillä on paljon stereotyyppistä käyttäytymistä, kun taas ketut usein kyyhöttävät häkeissään apaattisina. Lisäksi puutteelliset olot ja jalostus aiheuttavat eläimille fyysistä tuskaa ja sairauksia.

Suomen turkistarhoilla tapetaan joka vuosi noin kolme miljoonaa eläintä. Tämä tapahtuu talvella, jolloin pennut ovat noin puolivuotiaita. Jäljelle jäävät vain siitoseläimet (20-40 prosenttia), joita pidetään elossa 3-4 vuoden ikään asti.

Ketut ja supikoirat tapetaan sähköllä tai hiilimonoksidilla. Sähköllä tapettaessa virta johdetaan eläimen ruumiin läpi elektrodeilla, joista toinen on sen suussa ja toinen peräaukossa. Hiilimonoksidilla tapettaessa eläin pudotetaan laatikkoon, johon kaasu johdetaan. Minkkien ja hillerien lopetuksessa käytetään myös hiilidioksidia.", lainattu 
http://www.tarhauskielto.fi/turkistarhaus .

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että ihminen on eläimistä julmin. Ihmiset ei nykypäivänä tarvitse turkiksia ylleen, joten aion saada ihmisten tietämyksen turkistarhauksesta esille. En pysty sietämään sitä, että osassa suurten muotitalojen yms. tuotteista on turkista ja ihmiset vaalii niitä. Se on vaan mun mielipide, ja sen takana aion pysyä! :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Mä olen myös kovasti turkistarhausta vastaan. Mä en ymmärrä minkä takia eläimiä pitää kasvattaa turkin takia, kun nykyään on mahdollisuus pysyä lämpimänä myös muilla keinoin ja ne muut keinot ovat yleensä paljon ekologisempia. Mä en ainakaan kokisi itseäni hienoksi naiseksi, jos pukisin kuolleen eläimen päälleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä oon! Turkista en pistä ylleni, en sitten mistään hinnasta ja takin, jossa on aito turkis"reuna" hupussa, kierrän kaukaa.

   Poista