sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kömmähdysten tortillat

Ei kannata puhua äidin kanssa puhelimessa samaan aikaan, kun paistaa tortillapohjia. Aluksi onnistuin tiputtamaan tulikuuman paistinpannun kädelleni tiskipöydältä, kun olin laittamassa tortillapohjaa siihen ja sen jälkeen leivinpaperi, jonka päällä kaulin pohjia osui kuumalle liedelle ja syttyi palamaan. Oiskohan tässä riittävä opetus minulle siitä, että kannattaa keskittyä YHTEEN asiaan kerrallaan. Tulipa tässä samalla mieleen ensimmäinen viikkoni ja kokkailuni tässä nykyisessä asunnossani kolme vuotta sitten. Olin silloisella viikolla vaalentanut hiuksiani ja kuivannut sen jälkeen niitä vanhaan pyyhkeeseen. Kun koitti ensimmäinen kokkauskertani, ja en omistanut silloin vielä ainuttakaan patalappua tai -hanskaa, niin jollainhan ruoka oli uunista ulos saatava. Nappasin "hiustenvärjäys"pyyhkeen ja avasin uuniluukun. HUMPS, sehän oikein leimahti tuleen! Hirveässä paniikissa heitin sen lavuaariin ja päälle vettä. Sen jälkeen en olekaan tunaroinut kertaakaan keittiössä, mutta nyt. Joo-o... Mutta tässä tosiaan teille tortillani muutaman kömmähdyksen kera!


Koska keskityin koko ajan vain puhelimessa puhumiseen enkä ruoanlaittoon, tortilloideni sisällä on ainostaan paistettuja soijasuikaleita herkullisin maustein, tomaattia, paprikaa, kurkkua, basilikaa ja soijajogurtista tehtyä raikkaan tulista kastiketta. Toisaalta en kyllä kaivannut näiden sisään mitään lisää vaikka tavallisesti tortillani sisältävät noiden aineksien lisäksi pitkän liudan muita ainesosia. Nämä olivat näin hyviä!

4 kommenttia:

 1. Nam, nää on kyllä ihan huippuhyvän näköisiä ja onneksi ei sentään pahemmin käynyt. :) Täytyykin tehdä tortilloita itsekin joku päivä, viime kerrasta on kuukausia ja kuukausia.. !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin edellisistä olikin jo vierähtänyt aikaa joten oli viimeinkin aika tehdä noita! :) Voisitte Sampan kanssa tulla mun luo joku viikonloppu, tehtäs yhdessä ruokaa ja vuokrattas vaikka joku leffa. Ja tarjoisin tietenkin kaiken! :)

   Poista
 2. Saisko reseptin tortilloihin? :) Herkullisen näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en valitettavasto yhtään muista miten tein noi pohjat :/

   Poista